Náthás lett a gyerekem

A C-vitamin különféle életfolyamatokban vesz részt, és mivel az emberi szervezet képtelen előállítani, így rendszeresen pótolásra szorulunk. A gyermekeknél fokozottan figyelni kell a vitamin pótlására, mert hiánya a fejlődésüket is befolyásolhatja.

A vitaminok jelentősége

Vitaminok nélkül az élet elképzelhetetlen. A vitaminok a gyermek szervezetében - csakúgy, mint a felnőttekében - az életfolyamatok szabályozásában vesznek részt, így hatással vannak a szervezet komplex működésére.

A gyermek megfelelő vitaminellátottsága esszenciális jelentőségű, hiszen bizonyos vitaminhiány esetén a gyermek fejlődése, egészsége sérülhet.

Tehát az egészség megőrzéséhez a gyermekeknek is biztosítani kell a napi szükséges vitaminmennyiséget. A C-vitamin a szervezet védelmi rendszerének első bástyája. Ezt talán akkor vesszük észre leginkább, amikor megtapasztaljuk, hogy gyermekeink náthája illetve megfázása esetén e nélkülözhetetlen vegyület milyen mértékben járul hozzá egészségük helyreállításához.

A réteges öltözködés még nem minden

A nátha, a megfázás és az influenza fő szezonja általában a hűvösebb hónapokra esik, de természetesen minden évszakban előfordulhat. Ezek a betegségek a gyermekek leggyakoribb betegségei közé tartoznak, de szerencsére ma már könnyen kezelhetők. Az őszi hónapokban hiába süt a nap, az ereje már nem a nyári megszokott, így a különböző napszakokban tekintélyes hőmérsékletingadozások alakulhatnak ki. A gyermekek játék közben sokat futkároznak, mozognak, ami hőtermeléssel és izzadással jár. Éppen ezért ebben az időszakban fokozott gondoskodással és figyelmességgel kell felöltöztetni gyermekeinket. A réteges öltözködés olykor megfelelő védelemnek bizonyul, bár ha a gyermekünk közösségbe jár - iskola, óvoda - akkor megnőhet a nátha és megfázás rizikója is.

A gyermekek immunrendszere még fejletlen

A gyermekek immunrendszere a hűvösebb hónapokban komoly "munkának" van kitéve, s ha ezt a védekező rendszert nem megfelelő mértékben "tartjuk karban", akkor a náthát, megfázást okozó kórokozók könnyebben megtelepedhetnek és felszaporodhatnak. A gyermekközösségekben a baktériumok egyébként is gyorsan terjednek, mint a felnőttek esetében. Mivel a gyermekek immunrendszere még nem teljesen fejlett, így az iskolában, óvodában könnyebben a megfázás "áldozatává" válhatnak. Ezért érdemes odafigyelni gyermekeink védekező rendszerére, és a megfelelő készítményekkel "felvértezni" azt. Ha megfelelő vitaminokkal látjuk el a gyermeket, akkor az évenkénti többszöri meghűlések számát jelentős mértékben csökkenthetjük.

A C-vitamin igazi "csodafegyver" a gyermekeknek

Legyen otthon mindig C-vitamin gyermekeink számára! A modern orvostudománynak köszönhetően, ma már elérhetők olyan vitamin készítmények, amelyek már óvodás- és iskoláskorú gyermekeknél is alkalmazhatók, és rövid időn belül éreztetik hatásukat. A ma kapható gyerekekre szabott kombinált C-vitamint is tartalmazó készítmények hatékonyan csökkentik, illetve enyhítik a köhögést, a megfázást és az influenza tüneteit. Kiváló köptető és nyákoldó hatásúak, s mindemellett lázcsillapító hatással is rendelkeznek. Alkalmazásuk során szabaddá válik a légzés, mert megszünteti a náthásan eldugult orrot.

A C-vitamin fontos a szervezet immunrendszere számára, kiváló antioxidáns hatású, hozzájárul a baktériumok pusztulásához, egyúttal serkenti az ellenanyag-termelést, és javítja a megfázásokkal, influenzával szembeni ellenálló képességet.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A nap képe: a magyar agykutató, akire büszkék vagyunk

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés