Magyar fejlesztés segíthet a mozgássérülteken

A mozgáskorlátozottaknak nyújthat segítséget a magyar NowTechnologies fejlesztése, a GyroSet. A kerekesszék-irányító rendszerrel a nyaktól lefelé mozgásképtelen emberek a fejük mozgatásával tudják vezérelni a közlekedésüket, illetve a kommunikációjukat.

A magyar fejlesztést a San Franciscó-i TechCrunchon, a technológiai szektor startupjainak egyik legfontosabb rendezvényén mutatta be István Márk, a Origo.

A NowTechnologies már számos egyéb fejlesztést is bemutatott, melyekkel a mozgássérült emberek életét kívánják könnyebbé tenni. Ezekkel már számos hazai, és nemzetközi díjat is bezsebeltek. István Márk szerint a befektetők csak egy alapos piacelemzést követően társulhatnak a projektbe, addig pedig a terméket is tesztelik. Reményeik szerint a disztribútorokon keresztül a világon a lehető legtöbb országba tudják majd eljuttatni a terméküket.

A távirányítással működő új generációs robot-kerekesszék segítségével a páciens bárhol és bármikor képes felállni, amely óriási áttörést jelenthet a mozgássérültek életében. Erről bővebben azalábbi cikkünkben olvashat!

Forrás: Origo

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: