Hogyan válasszunk magánkórházat? (x)

Az elmúlt években jelentősen átalakult és rohamosan fejlődik a hazai magánegészségügyi hálózat, így egyre gyakrabban hangzik el, mi alapján válasszunk intézményt, ha kivizsgálásra, kezelésekre van szükségünk. Még fontosabb jól dönteni, ha magánkórházban szeretnénk elvégeztetni a gyógyuláshoz elengedhetetlen műtétet. Miben ne kössünk kompromisszumot és hogyan válasszunk magánkórházat?

Ahol a betegért vannak

Kár tagadni, ma már jól látható ára van annak, ha magánkórházban szeretnénk kés alá feküdni. A különböző magán-egészségbiztosítási csomagok hatékony megoldást jelenthetnek, ha szeretnénk megkímélni magunkat a nagyobb kiadástól. Ugyanakkor arról se feledkezzünk meg, mit kapunk az ilyen intézményekben. Az igazán jó magánkórházban extra, családias törődést kap a beteg, ahol sokkal több idő és figyelem jut egy-egy páciensre szakorvostól és szakápolóktól egyaránt. Itt tényleg azt érezheti az ellátott, hogy érte és a gyógyulásáért vannak, miközben hotelszolgáltatást, minőségi étkezést kap. Egy magánkórházban jobban meg tudnak felelni azoknak az elvárásoknak, amelyeknek minden egészségügyi panasz esetében alapigazságnak kellene lenniünk: egyéni igények szerint kell gyógyítani, hiszen nincs két egyforma beteg két ugyanolyan panasszal.

Szabad orvosválasztás

Egészségügyi állapotunk befolyásolja a közérzetünket, a lelkiállapotunkat, a kiegyensúlyozott hétköznapokat és az eredményes munkavégzést. Ha orvosi ellátásra van szükségünk, olyan szakembert szeretnénk, aki szaktudása mellett kellő türelemmel, figyelemmel és empátiával fordul felénk. Egy magánegészségügyi intézményben megvan számunkra az a lehetőség, hogy mi választjuk ki, kinek a segítségével szeretnénk meggyógyulni. Emellett fontos az a háttérország is, amelyet az intézmény biztosít. Nézze meg a munkatársak listáját és ellenőrizze, mennyire széles körű stábot tud felmutatni az adott kórház azon a területen, amelyben Ön érintett. Akkor van jó helyen, ha a kivizsgálásoktól kezdve a műtéten át a rehabilitációig  minden problémájára tud megoldást kínálni a magánkórház.

Nincs várakozási idő

A koronavírus csak rontott a hazai nagyműtétek várakozási listáin, így ha azt szeretné, hogy panaszai minél előbb elmúljanak, és ismét gondtalanul örüljön az életnek, ne halogassa tovább az operációt. Egy magánkórház kiválasztásánál az is szempont lehet, milyen gyorsan jut el a diagnózistól a rehabilitáció első lépéséig. Mindez azért is fontos, mert így megvan az a joga, hogy ne másoktól függjön a saját élete. Maga dönthet arról – természetesen figyelembe véve az orvos véleményét -, mikor tartja a legideálisabbnak a műtét elvégzését.

Válogatott szakmai csapat

Minőségi, professzionális betegellátást olyanok tudnak nyújtani, akik a szakterületük kiválóságai, és ebben nincs különbség, hogy szakorvosról, asszisztensről, gyógytornászról vagy más szakemberről beszélünk-e. A magas színvonalú egészségügyi ellátás jelentősen befolyásolja az életminőséget és így a gyógyulást is. Az a jó magánkórház, ahol a szakorvosok színes szakmai életpályát tudnak felmutatni. A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő sebészei, akik a Szent Magdolna Magánkórházban műtenek, egytől egyig minősített életpályával rendelkeznek, több évtizedes szakmai tapasztalatuk van, egyenként is több ezer műtétet végeztek. Ráadásul olyan orvosi csapatokban operálnak, amely kettős biztonságot jelent a páciensnek. Dr. Molnár Péter és Dr. Gáspár Szabolcs főorvosok, illetve Dr. Bejek Zoltán PhD és Dr. Holnapy Gergely PhD egymást támogatva végzik a protézisműtéteket.

Magas minőségű eszközrendszer

Évtizedekkel ezelőtt, műtét esetén nem volt választási lehetőség sem a műtéti eljárásokban, sem a beültethető implantátumokban, sem az operáció közben használt eszközökben. A technológia fejlődésével azonban ma már egy minőségi magánkórházban többféle lehetőséget kínálnak fel. A csípőprotézisek terén például az elmúlt évtizedben minőségi előrelépés történt, így ma már olyan lágyrészkímélő műtéti technikával tudnak beültetni kiváló minősítéssel rendelkező implantátumokat, amelyek gyakorlatilag azonnal pótolják az eredeti, károsodott csípőízület funkcióját. Ma már cementes, más néven ragasztós, illetve cement vagy ragasztó nélküli implantátumok is léteznek. Térdprotéziseknél  is többféle lehetőség van, csúcstechnológiás eljárásnak számít a személyre szabott térdprotézis, amely a leggyorsabb rehabilitációt teszi lehetővé. Fontos, hogy a műtétet egy minőségi magánkórházban személyre szabottan végzik el, korra, csontállományra, életvitelre reagálva. Olyan intézményt érdemes választani, ahol adott a választási lehetőség.

Az innováció mindenekelőtt

Egy magánkórházban természetes(nek kellene lennie), hogy minőségi szolgáltatást kapunk. Ugyanakkor fontos, hogy az intézmény mennyire tartja fontosnak a folyamatos fejlődést. Az egyik legmodernebb eszköz például, amely ma már elérhető egyes magánkórházakban, az a 4K monitor, amely a lehető legnagyobb felbontásban mutatja meg azt a területet, amelyet műteni kell. A csúcstechnológiának számító monitor nagyon fontos eszköz például térdtükrözésnél. Nyugodtan érdeklődjön a műtéti felszereltségről kezelőorvosától. Ám nemcsak a műtőben, hanem már a vizsgálókban is fel tudjuk mérni, mennyire tartja fontosnak a technológia alkalmazását egy-egy intézmény.


Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő: Ha nem akar a gyógyulásában kompromisszumokat kötni!

Gyors időpontadás: ma vagy holnapra általában van időpont, hétvégén is!

Telefon: +36 1 44 33 433

Minden egy helyen elérhető a szakorvos, a gyógytornász, fizikoterápia. A páciens gyógyulását végigkísérjük a diagnózistól a terápia végéig!A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13 °C
Minimum: +2 °C

A felhős tájakon is szakadozik a felhőzet, általában sok napsütés valószínű a gomolyfelhő-képződés mellett. Helyenként - nagyobb eséllyel nyugaton és északkeleten - valószínű zápor. Az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű. Napközben kettős fronthatás okozhat kellemetlen tüneteket az időjárásra érzékenyek körében.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra