Már valóság a halott szeretteinket „feltámasztó” technológia

A Re;memory nevű szolgáltatás bárki digitális mását elkészíti, hogy halála után is lehessen „vele” beszélgetni.

A Deepbrain AI nevű, mesterséges intelligenciával foglalkozó koreai startup legújabb terméke a digitális iker. Lényege, hogy felvesznek számos videót és hanganyagot egy emberrel, a nyersanyagra pedig ráeresztik a mélytanuló algoritmust. Ennek eredményeképp az MI-iker olyan dolgokat is tud mondani, – ráadásul ismerős mimikával, gesztusokkal, hanghordozással – amiket nem rögzítettek előreszámol be a nagy sikerű koreai találmányról a Telex.

A koreaiak bemutatták a Re;memory nevű szolgáltatásukat is, amelyben bárkinek elkészítik a digitális mását, hogy később, halála után a gyászoló családtagjai beszélgethessenek vele.

Már a bemondók sem valódi emberek

Kínában és Dél-Koreában már tévécsatornák használják bemondóként a Deepbrain AI digitális figuráit, de most a legtöbb embert a halottak megelevenítése érdekel. A szolgáltatás lényege, hogy hét órányi videót vesznek fel az alannyal a filmes trükköknél is használt zöld háttér előtt, majd ezt két hétig emészti a mesterséges intelligencia, hogy aztán egy egyszeri, félórás beszélgetést hozzon ki belőle. A fejlesztők szerint a Távol-Keleten óriási az érdeklődés, a cég eddig 52 millió dollár (közel 20 milliárd forint) befektetést kapott a technológiára.

Lesz-e szükség emberekre egyáltalán?

Mint ahogy arról már egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, a mesterséges intelligencia várhatóan számos munkahelyről kiszorítja majd az embereket, és a kreatív munkahelyek sem lesznek biztonságban. Az MI elsődleges feladata az emberi élet megkönnyítése. Azzal azonban, hogy mára már belép a képzelet és az innováció világába is, megnő a valószínűsége annak, hogy hamarosan utánozni fogja az emberi intelligenciát. Egyelőre azonban itt még nem tartunk.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: