Hírességek krónikus betegséggel

Egy krónikus betegség diagnózisa mindig sokkoló, és együtt élni sem könnyű vele. Szerencsére egyre több ilyen betegségben szenvedő híresség osztja meg a történetét, tapasztalatait, küzdelmeit a közvéleménnyel.

Lena Dunham

A Csajok (Girls) cÍmű sikeres HBO-sorozat írója és főszereplője endometriózisban szenved, betegségéről pedig nagyon sokszor posztol a közösségi oldalain. A betegség és az állandó fájdalom nagyon megviselte, 2018 elején pedig hiszterektómián esett át (a méh és a petefészek műtéti eltávolításán), amiről szintén nyíltan posztolt már több alkalommal is. Megosztotta a követőivel, hogy milyen gyógymódokkal próbálkozott hosszú éveken át, és hogy végül miért hozta meg ezt az igen nehéz döntést a gyógyulás és a jobb életminőség érdekében.

Ezek a hírességek mind valamilyen krónikus betegséggel küzdenek
Lena Dunham betegsége miatt méh- és petefészek-eltávolításon esett át

Selena Gomez

A fiatal énekesnő 2015-ben jelentette be, hogy egy lupus nevű betegségben szenved, ami miatt immunrendszere a saját egészséges sejtjeit is támadni kezdte. 2017-re a betegsége annyira súlyossá vált, hogy vesekárosodást szenvedett és veseátültetésen esett át - a donor a legjobb barátnője volt.

Lady Gaga

Az énekesnő fibromyalgiában szenved, amely az egész testre kiterjedő, erős fájdalmat, alvási nehézségeket, extrém kimerültséget és memóriazavarokat is okozhat. Lady Gaga azután hozta nyilvánosságra, hogy mi a baja, hogy a kór miatt koncerteket volt kénytelen lemondani. Nyilvánosan felvállalt diagnózisa óta nagyobb figyelem irányul a betegségre.

A fibromyalgiát igencsak nehéz diagnosztizálni, és gyakran összekeverik más betegségekkel. Mi ennek az oka, és melyek azok a tünetek, amelyek jellemzőek erre a betegségre? Kattintson!

Gigi Hadid

Bella Hadid testvére, a szintén sikeres modell, Gigi Hashimotó-kórban szenved, amely pajzsmirigy-alulműködéshez vezet. Betegségét azután hozta nyilvánosságra, hogy egyes fotóit látva többen "kövérnek" titulálták, illetve azt írták róla, hogy "túl vaskos ahhoz, hogy a divatszakmában dolgozzon". Ezekre reagálva mesélt arról, hogy mikor 17 évesen modellkedni kezdett, még nem tudta, hogy beteg, és amikor a testén mutatkozni kezdtek a jelek, azokat a betegség miatti krónikus gyulladás, illetve folyadékvisszatartás okozta.

Halle Berry

A színésznő cukorbeteg, és erről évtizedek óta teljesen nyíltan beszél, ha megkérdezik. 19 éves korában diagnosztizálták, és gyorsan meg kellett tanulnia, hogyan élhet együtt a betegségével. Azt mesélte, hogy volt része pár ijesztő helyzetben, mire megértette, hogy nem az étkezésén, hanem az életmódján kell változtatnia, hogy kezelni tudja az állapotát, és hogy a cukorbetegség nem olyasmi, amiből egyszer csak kigyógyul majd.

Forrás: prevention.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -10, -3 °C

Gyengén, a Dunántúlon közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem alakul ki. Megélénkül a keletire forduló szél, 1, 5 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Szerdán frontmentes marad az idő. A nagyon hideg, erősen fagyos reggelen intenzív kopásos ízületi bántalmak jelentkezhetnek, emellett napközben is keringési és vérnyomáspanaszok léphetnek fel. A hideg a bőrt is száríthatja. Alacsony a hőérzet, de a napsütés némileg javít a komfortérzeten. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: