Éjszakai köhögés, a megfázás egyik legkellemetlenebb tünete (x)

Megfázás, nátha, légúti fertőzés… a közös bennük a köhögés, ami lehet enyhébb vagy erősebb, száraz vagy hurutos, de legfőképpen kellemetlen. Olyannyira, hogy gyakran a mindennapi tevékenységeinkben is akadályoz bennünket, és ami még rosszabb: éppen attól foszt meg minket, amire a legnagyobb szükségünk lenne: az éjszakai pihenéstől.

Szükséges rossz, ami kezelhető

A köhögés igen kellemetlen tud lenni, ha például a munkahelyen, az iskolában vagy éppen utazás közben tör ránk, nem szólva arról, hogy a gyakran fuldoklásig fajuló tünet alaposan meg is visel bennünket, és nagyban befolyásolja a közérzetünket. Ugyanakkor, bármilyen hihetetlen is, szükség van rá.: szervezetünk így védekezik a légutakba kerülő idegen anyagok és váladékok ellen. Ha hosszabb ideje tartó állapotról van szó, akkor mindenképp érdemes felkeresni egy szakembert, ugyanis számos dolog állhat a háttérben, ám ez a gyakori panasz többnyire szezonális megbetegedésekre vezethető vissza. A torok irritációja által kiváltott száraz, azaz improduktív, később a váladék ürülése révén hurutossá, vagyis produktívvá váló köhögés néhány nap, maximum két hét alatt elmúlik, mégsem szabad elhanyagolni. Amellett, hogy kialakulhat egy másodlagos bakteriális fertőzés, olyan problémákat is előidézhet, jellemzően a gyerekeknél, mint a mellkasi fájdalom, a stressz, a hányás, az inkontinencia és az alvászavar.

Miért rosszabb, ha alszunk?

Senkinek sem mondunk újat azzal, hogy az éjszakai köhögés a legnehezebb. De mi a magyarázat? Fekvő helyzetben a tüdő bizonyos részeinek légáramlása megváltozik, emellett alvás során a hörgőink szűkebbé válnak, átjárhatóságuk csökken.  Amikor eleve nehezebben kapunk levegőt a gyulladás, váladék vagy irritáló anyagok jelenléte miatt, akkor elképzelhető, hogy mi történik, ha lefekszünk. Tovább fokozza az irritációt, hogy a nyálkahártyánk is kiszárad. Egyrészt azért, mert alvás közben a szánkon át vesszük a levegőt, másrészt meg azért, mert télen, a fűtött szobában általában nem elég párás a levegő. A szervezet azzal próbálja megoldani a helyzetet, hogy igyekszik megtisztítani az utat a levegő számára, tehát a köhögés fokozódik. És ilyenkor szoktuk elkövetni a legnagyobb hibát azzal, hogy bevesszük a napközben használt köptetőt, ami pont arra szolgál, hogy elősegítse a váladékok ürülését, vagyis: köhögtet.

A Bronchostop Trio köhögés és megfázás elleni belsőleges oldatot kifejezetten az éjszakai és a száraz köhögés, valamint a nátha lázas tüneteinek enyhítésére fejlesztették ki: csillapítja a köhögést, enyhíti a torokirritációt, támogatja a hőemelkedéssel vagy lázzal járó izzadást. Ez a különleges összetevőkből álló gyógynövényalapú gyógyszer vény nélkül kapható, és gyerekeknek is adható - akár már 4 éves kortól. Az orvosi zilizgyökér, a lándzsás útifű és a hársvirág száraz kivonatából készült belsőleges oldat alkohol-, laktóz és gluténmentes, nem tartalmaz mesterséges színezéket vagy genetikailag módosított szervezeteket.

www.bronchostop.hu
Vény nélkül kapható gyógyszer.
Forgalmazza: MagnaPharm Hungary Kft.
Budapest, 1142 Gizella út 42-44.
BST-2022.10/02, lezárás dátuma: 2022.október 6.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!


HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER, A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ TAPASZTALATON ALAPUL!

)
Emlékeztető oltások (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +9 °C
Minimum: -3, +3 °C

Fényszegény, szürke idő lesz, legfeljebb keleten süthet ki némi időre a nap. Nyugaton eső, havas eső is lehet, máshol csak szitálás fordul elő. Néhol időnként megélénkül a keleties szél, 3, 9 fokos maximumokat mérhetünk. Szombaton átmenetileg nem jön újabb front. Ennek ellenére a fejfájás tartós tünet lehet, estétől a migrénhajlam is fokozódik. Alacsony lesz a hő- és komfortérzet, a fertőzések terjedésének kedveznek a feltételek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: