IBS: gondolkodjunk hosszú távú stratégiában! (x)

Az IBS az a funkcionális bélbetegség, amit nehéz beazonosítani, mégis az emberek közel 10%-át érinti - kétszer olyan gyakran a nőket, mint a férfiakat. Az akár egy életen át tartó állapotot gyógyítani nem, de kezelni eredményesen lehet.

Gyakran egy életen át tart

Gyomorpanaszok, puffadás, görcsök, alhasi fájdalmak, székelési nehézségek. A rejtélyes IBS számos tünettel támad, éppen ezért nehéz beazonosítani. Ahogy maga az ok sem tisztázott, a legvalószínűbbnek mégis az tűnik, hogy a központi idegrendszer és bélrendszer nem megfelelő kommunikációja okozza.

Maga az elnevezés a bélrendszer beteges érzékenységére utal, azaz egy olyan megváltozott működésre, ami a vastagbél ürítésének zavarával és számos kellemetlenséggel jár. Bár semmilyen szervi elváltozást nem okoz, mégis akár egy egész életen át tartó kóros állapotot idéz elő. Az érintettek a hasi diszkomfortérzéstől a görcsös fájdalmakon keresztül a hasmenésig, székrekedésig vagy akár az alvászavarokig és az állandó fáradtságig változatos panaszokról számolnak be, amelyek nagyban befolyásolják, sőt megkeserítik a mindennapjaikat. Ezért mindaddig, amíg a betegek nem tudják, hogy mi áll a háttérben, - a tüneteket enyhítendő -, hajlamosak többféle készítménnyel próbálkozni.

Komplex kezelés, fókuszban a bélflóra

Ha önnek is ismerős a helyzet, az első lépés egy szakember felkeresése, különösen abban az esetben, ha a fent említett szindrómák bármelyike tartósan, tehát három hónapnál hosszabb ideje áll fenn. A célzott és komplex kezelés mindig a tünetek enyhítését célozza meg, amiben éppen olyan fontos szerepet játszik a gyógyszeres kezelés, mint az életmódváltás, azon belül is a rendszeresség. Utóbbi magában foglalja az egészséges táplálkozás és a testmozgás rutinná tételét, illetve a különböző stresszoldó technikákat. Bizonyos esetekben sokat segíthet az IBS-napló vezetése és olyan pszichológiai módszerek, mint például a kognitív viselkedésterápia.

Bármilyen stratégiát alkalmazunk is, a legfontosabb az egészséges bélműködés helyreállítása. A B. longum 35624® kultúrát tartalmazó Alflorex® IBS olyan, a bél-mikrobiomra szabott megoldást kínál, amely természetes módon segítséget nyújt, ezért hosszú távon is alkalmazható. A benne található speciális baktériumtörzs az anya által az újszülöttnek átadott baktériumcsalád része. A bélbe juttatva nyugtató és erősítő réteget képez a bél falán, ezzel enyhítheti az IBS tüneteit. A világ egyik vezető mikrobiom-kutató központjának klinikusainak közreműködésével célzottan a problémára kifejlesztett termék glutén-, laktóz-, tej-, tejtermék-, tartósítószer- és szójamentes - vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják. Mindössze napi egy kapszula akár már 1-2 hét elteltével enyhülést hozhat.

Tudjon meg róla többet: alflorex.hu

Orvostechnikai eszköz
Forgalmazza: Magna Pharm Hungary Kft.
1143 Budapest, Gizella út 42-44., Moha irodaház


A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +9 °C
Minimum: -3, +3 °C

Fényszegény, szürke idő lesz, legfeljebb keleten süthet ki némi időre a nap. Nyugaton eső, havas eső is lehet, máshol csak szitálás fordul elő. Néhol időnként megélénkül a keleties szél, 3, 9 fokos maximumokat mérhetünk. Szombaton átmenetileg nem jön újabb front. Ennek ellenére a fejfájás tartós tünet lehet, estétől a migrénhajlam is fokozódik. Alacsony lesz a hő- és komfortérzet, a fertőzések terjedésének kedveznek a feltételek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: