Értsen jól másokat háttérzajban is! (x)

Világszerte egyre többen szenvednek hallásproblémáktól: a 65 év fölötti korosztályból közel minden 3. embernek gondja akad hallásával, melynek hátterében leggyakrabban az életkor, a városi életmód és a nem megfelelő hallásvédelem áll.

Az érintettek számára a legnagyobb kihívást többnyire a beszéd megértése jelenti, főként, ha ahhoz nagyobb háttérzaj párosul.  Nem véletlen: a beszéd érthetősége kiemelt fontosságú a kommunikáció szempontjából. Ha hallásveszteségünk van, általában mindenféle praktikákat fejlesztünk ki a nehéz hallási helyzetekre. Azonban ez időigényes, érzelmileg megterhelő és gyakran korlátoz is bennünket.

Ma már ugyanakkor olyan hallást segítő eszközök érhetők el, amelyekkel szinte észrevétlenül és természetes hangzást nyújtva pótolhatjuk elvesztett hallásunkat, úgy, hogy közben személyre szabottan szűrhetjük ki a környezeti zaj szintjét.

A modern hallókészülékek nagyon jól működnek és számos mindennapi helyzetben nyújtanak támaszt. Azonban még a legerősebb hallókészüléknek is megvannak a korlátai. Ha nehéz hallási helyzetbe kerülünk, pl. amikor több ember van jelen, ha gyakori a háttérzaj, vagy amikor a hang forrása messze van, a hallókészülék nem mindig elég, és érdemes kiegészítő megoldásban gondolkodnunk.

Hallott már a Roger technológiáról?

A munkahely és számos társasági szituáció kihívást jelenthet hallásunk számára. Sokan nem is tudják, hogy léteznek vezeték nélküli mikrofonok, melyek a modern hallókészülékekkel együttműködve szolgálják a munkavégzést és hoznak könnyebbséget a mindennapi szituációkba.

A Phonak Roger eszközöket a kihívást jelentő helyzetekre fejlesztették ki: áthidalják a beszélő és hallgató közötti távolságot és javítják a beszéd érthetőségét nagyobb zajerősség esetén.

A Roger távoli mikrofonok úttörő, adaptív digitális technológiát alkalmazva folyamatosan mérik a környezeti zajszintet, és automatikusan ahhoz igazítják a mikrofon hangerejét, illetve a jelet vezeték nélküli kapcsolaton keresztül közvetlenül a hallókészülékbe továbbítják. Segítségükkel tisztán, a zavaró háttérzaj nélkül hallhatjuk a beszédet.

Hogyan hozhatunk ki többet hallókészülékünkből?

A Roger vezeték nélküli mikrofonok fokozzák a hallókészülékek teljesítményét és kiválóan teljesítenek csoportos beszélgetési körülmények között, így akár étteremben, akár munkahelyen, akár vezetés vagy sportolás közben használjuk a készülékeket, a Roger technológiának köszönhetően megtapasztalhatjuk a hallás igazi örömét, a háttérzajtól és a beszélő távolságától függetlenül.

Meglévő hallókészülékünket összekapcsolhatjuk a Roger mikrofonokkal, így olyan megoldáshoz juthatunk, mely segít javítani a teljesítményünket, és megkönnyíti a társasági helyzetekben való részvételt.

Eszköztől függően asztal közepére helyezve vagy a ruhára csiptetve automatikusan a beszélő személyre fókuszál, és zökkenőmentesen vált a beszélgetőpartnerek között. Ha egyszerre több beszélgetés is zajlik, a felhasználó manuálisan kiválaszthatja azt a beszélgetést, amelyre összpontosítani szeretne. A mikrofon diszkrét kialakítása révén könnyedén illeszkedik az egyes hallási szituációkba.

A Roger eszközök előnyei társasági alkalmakra:

Az értekezletek, konferenciák élvezetessé válnak, és  megerőltetés nélkül a munkánkra és környezetünkre koncentrálhatunk a hallásunk helyett. A Roger eszközök újra életet visznek a társasági életünkbe – segítik, hogy kapcsolatban maradhassunk a háttérzajtól és a hallási környezettől függetlenül is:

- munkahelyi értekezletek, megbeszélések során, ami közvetlenül kihat munkahelyi teljesítményünkre
- aktív kikapcsolódás (csapattal, edzővel, edzőtárssal való sportolás, autóvezetés) során
- klubelőadások, múzeumi tárlatvezetések, istentiszteletek során, ahol fontos, hogy jól értsük az előadót
- iskolai foglalkozások, előadások során 

További információ és kínálat a 
www.geers.hu oldalon.


A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: -3, +5 °C

A rövid napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor, hózápor, futó havas eső. Erős, helyenként viharos lesz az északnyugatira forduló szél, 4, 10 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Fokozódhatnak a görcsös panaszok, például az izom- és hasi görcsök és a görcsös fejfájás is, emellett növekszik a migrénhajlam. A szél miatt sokan ingerlékenynek, nyugtalannak érezhetik magukat, az alávásproblémák pedig várhatóan még napokig nem mérséklődnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: