WHO: a járványnak koránt sincs még vége

Koránt sincs még vége a járványnak - figyelmeztetett Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója. Közben már átlépte a 3 milliót is a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma világszerte.

Tavaly év vége óta már 3041777 embert fertőzött meg és 211216 életet követelt világszerte az új típusú koronavírus - derül ki a Johns Hopkins egyetem kedd reggeli összesítéséből. Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt több mint 70 ezer új megbetegedést és csaknem 5 ezer új halálesetet regisztráltak a világban. Azonban a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 894 ezret mutat a számláló.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus WHO, koronavírus világjárvány, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Olaszország, koronavírus Spanyolország, koronavírus Franciaország, koronavírus Németország, Egészségügyi Világszervezet (WHO)
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus WHO, koronavírus világjárvány, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Olaszország, koronavírus Spanyolország, koronavírus Franciaország, koronavírus Németország, Egészségügyi Világszervezet (WHO)

Csaknem 1 millió beteg Amerikában

"A vírusok akkor is itt lesznek, ha mi már nem" - a részletekért kattintson ide!

A legtöbb koronavírus-fertőzött továbbra is az Egyesült Államokban van, és az áldozatok száma is itt a legmagasabb. Az amerikaiak eddig több mint 988 ezer betegről és mintegy 56 ezer halottról adtak hírt.

Az 5 legérintettebb ország közé tartozik még Spanyolország - 229 ezer koronavírusos esettel és 23 ezer elhunyttal -, Olaszország - 199 ezer beteggel és csaknem 27 ezer halottal -, Franciaország - csaknem 166 ezer megbetegedéssel és 23 ezer halálesettel -, valamint Németország. Ez utóbbi országból kedd reggelig majdnem 159 ezer embert fertőzött meg és 6126 életet követelt a koronavírus.

Aggódik a WHO

A WHO aggasztónak nevezte az Afrikában, Kelet-Európában, Latin-Amerikában és egyes ázsiai országokban tapasztalt tendenciákat, valamint azt, hogy a koronavírus-járvány a rendes egészségügyi ellátást is szétzilálta néhol. "Ha az országok túl korán könnyítenek a korlátozásokon, előállhat olyan helyzet, hogy ismét be kell vezetni a karantént" - hívta fel a figyelmet Michael Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója.

Az Egyesült Királyságban felére esett vissza a sürgősségi osztályok forgalma a koronavírus-járvány kitörése óta, a betegek ugyanis nem mernek bemenni - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: