Tüdőpestissel kezelnek két férfit

Tüdőpestissel fertőzött betegeket szállítottak az észak-kínai Belső-Mongol Autonóm Területről egy Peking belvárosában található kórházba, hogy megfelelő ellátásban részesülhessenek - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

A két férfi közül az egyik állapota kritikus, de nem romlott, míg a másiké stabil - számolt be a pekingi egészségügyi bizottság, amely korábban megerősítette, hogy a két pácienst tüdőpestissel diagnosztizálták. A jelentés szerint orvosi megfigyelés alá helyeztek mindenkit, aki közeli kapcsolatba került a betegekkel, de egyelőre egyiküknél sem jelentkezettlázvagy egyéb kóros tünet.

tüdőbetegségek, tüdőpestis, fertőző betegség
tüdőbetegségek, tüdőpestis, fertőző betegség

Egyelőre nem terjedt tovább a kór

A betegség terjedésének kockázata minimális a kínai fővárosban. Az egészségügyi hatóságok és a kórházak ugyanis megtették a szükséges karanténintézkedéseket, alapos fertőtlenítést végeztek azokon a helyeken, ahol a két páciens tartózkodott, valamint fokozottan figyelik a lázas tünetektől szenvedő betegeket - közölte a Kínai Járványfelügyeleti- és Megelőzési Központ.

A tüdőproblémák meglepő okairól itt olvashat!

Kínában legutóbb 2017-ben regisztráltak pestisfertőzést, amely halálos kimenetelű volt. Az utóbbi évtizedekben azonban a betegség nagyon ritkán ütötte fel a fejét a távol-keleti országban.

A pestis tüdőt megfertőző változata többnyire légi úton terjed, cseppfertőzéssel, de ha idejében észlelik, antibiotikumokkal hatékonyan kezelhető.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: