Rendkívüli ülést tartanak az új vírus miatt

A Kínában megjelent új vírus aggasztóan gyors terjedése miatt rendkívüli ülést tartanak az európai uniós tagállamok egészségügyi miniszterei csütörtökön Brüsszelben. A találkozó célja, hogy a tagállamok összehangoltan tudjanak fellépni a vírus ellen.

Az új típusú koronavírus (nCoV-2019) gyorsan terjed, és súlyos veszélyt jelent a közegészségügyre. A koronavírus terjedése egyre több országot érint, köztük európaiakat is.

koronavírus, új koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, fertőzöttek, halálesetek, Európai Unió, EU, rendkívüli ülés, betegségmegelőzés, egészségügyi miniszterek, egészségügyi vészhelyzet
koronavírus, új koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, fertőzöttek, halálesetek, Európai Unió, EU, rendkívüli ülés, betegségmegelőzés, egészségügyi miniszterek, egészségügyi vészhelyzet

Fontos az együttműködés

Az Európai Uniónak (EU) a koordinációra és az együttműködésre kell helyeznie a fő hangsúlyt a járvány megállításának érdekében - emelte ki Janez Lenarcic, a válságkezelésért felelős uniós biztos. "Alapvető fontosságú, hogy az egész nemzetközi közösség a koronavírus elleni küzdelemre való felkészültségre és a válaszadás lehetőségeire összpontosítson, a szolidaritást is szem előtt tartva" - fogalmazott.

Széklet útján is terjed az új koronavírus - részletek itt!

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint eddig mintegy ötszáz európai uniós állampolgárt szállítottak haza a kínai Vuhanból, a járvány gócpontjából. A hazatelepítések Franciaország és Németország felajánlásával, illetve az Európai Unió társfinanszírozásával valósultak meg. Az unió emellett január végén 10 millió eurót - mintegy 3,36 milliárd forintot - különített el a légzőszervi tünetegyüttest okozó koronavírussal összefüggő kutatások támogatására. Az EU Vészhelyzeti Koordinációs Központja pedig minden tagállammal szoros kapcsolatot tart, és koordinálja a szükséges védőeszközök Kínába szállítását - közölték.

Ahogy már korábban megírtuk, hétfőn 108 újabb haláleset történt Kínában, és ezzel az új koronavírus áldozatainak száma 1016-ra nőtt. A fertőzöttek száma pedig egy nap leforgása alatt 2478-cal emelkedett, így már összesen 42638 fertőzöttről tudnak a hatóságok. Az új koronavírus Kínán kívül már 24 országban jelent meg.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső