Rejtélyes betegség támadott meg gyerekeket

Ismeretlen betegség szedi áldozatait a mianmari gyerekek között. Június közepe óta legalább harmincan haltak meg az ország északnyugati részén a légzési nehézségekkel járó kórban.

A problémával már két hónapja küzdenek, de a kormánytól eddig még semmilyen segítséget nem kaptak – mondta el egy helyi tisztségviselő, Kaj Szai.

A haláleseteket az ország egyik legszegényebb térségében, a Naga régióhoz tartozó Nanjun és Lahe városában jegyezték fel. A fővárostól, Ranguntól 1300 kilométerre fekvő, Indiával határos Naga régióban megállt az idő. A hegyvidéki területen hiányzik az alapvető egészségügyi ellátás, az oktatás és az infrastruktúra, általános a fejletlenség.

Ismeretlen betegség szedi áldozatait a mianmari gyerekek között

Kaj Szai szerint az áldozatok többsége 5 évnél fiatalabb volt. A ragályosnak tűnő betegséget a tisztségviselők nem tudták azonosítani. A fertőzöttek vérmintáinak kiértékelését még nem fejezték be. A történtekre sem az ország egészségügyi minisztériuma, sem járványügyi hivatala nem reagált. A helyi hatóságok ideiglenesen megtiltották a térség lakóinak a nagyobb utazásokat, hogy elkerüljék a fertőzés tovaterjedését.

A leggyakoribb fertőző betegségeket, például a náthát, torokfájást, megfázást egyaránt okozhatja baktérium és vírus is. A tünetek nagyon hasonlóak lehetnek, de különböző kezeléseket igényelnek. Hogyan különböztethetjük meg ezeket? Részletek!

Forrás: MTI

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: