Óvodákat zártak be a kanyarójárvány miatt

Három ember életét követelte a kanyaró Szamoán. A szigetország kormánya elrendelte az összes óvoda bezárását a járvány megfékezése érdekében.

A döntés egyelőre csak az óvodákra vonatkozik, de az iskolák bezárása is napirenden van - mondta Tuilaepa Malielegaoi kormányszóvivő. Az egészségügyi tárca tájékoztatása szerint a napokban egy 8 és egy 14 hónapos kisgyerek, valamint egy 37 éves felnőtt halt meg a kanyaró miatt. Emellett 314 embert kezelnekfertőzésgyanújával - többségük 4 évesnél fiatalabb gyerek.

védőoltás, oltás, kanyaró, kanyarójárvány, kanyaró elleni oltás,
védőoltás, oltás, kanyaró, kanyarójárvány, kanyaró elleni oltás,

Nagyon fontos a védőoltás

A kanyarós megbetegedések száma 2000 és 2016 között világszerte meredeken zuhant, ám az utóbbi években a minden tudományos alapot nélkülöző oltásellenes és szkeptikus kezdeményezések miatt ismét több országban felütötte fejét a fertőzés, ez pedig súlyos gondot jelent. A szigetország kormánya ezért felszólította a mintegy 200 ezer lakót, hogy haladéktalanul oltassák be magukat kanyaró ellen.

Kitiltják a beoltatlan gyerekeket - részletek itt!

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2019 első hét hónapjában 360 ezer kanyarós megbetegedést regisztráltak világszerte. Ez háromszoros növekedést jelet a tavalyi fertőzöttek számához képest. A probléma a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Madagaszkáron és Ukrajnában a legsúlyosabb.

A kanyaró az 1970-es évek előtt 7-8 millió gyerek halálát okozta évente, később azonban elterjedt a betegség elleni védőoltás, amely hatékonyan csökkentette a fertőzöttek és a halálesetek számát.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő