Orbán: minden fertőzöttnek lesz helye

Előzetes bejelentés nélküli ellenőrzést tartott Orbán Viktor miniszterelnök az ajkai Magyar Imre Kórházban vasárnap délelőtt.

A koronavírusos betegek ellátására kijelölt járványkórházban a miniszterelnök végigjárta az intézmény teljes betegútját, a belépő zsilipeléstől az intenzív részlegig. A kórházban "békeidőben" 6 intenzív ágy működik, de az elmúlt hetekben az intézmény sikeresen megvalósította a veszélyhelyzeti tervben előírt, akár 86 intenzív ellátást igénylő beteg egyidejű elhelyezésére alkalmas részleget.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus lélegeztetőgép, koronavírus kórház, Orbán Viktor
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus lélegeztetőgép, koronavírus kórház, Orbán Viktor

Lesz elég lélegeztetőgép

Koronavírus: nagy bajt okoz a kezeletlen allergia - a részletekért kattintson ide!

A kórházi ágyak felszabadítása ma még csak egy főpróba, a legrosszabb lehetőség főpróbája - mondta a bejáráson a miniszterelnök. Ha valóban bekövetkezne a legrosszabb, a magyar korházaknak akkor is biztosítaniuk kell az ellátást minden koronavírusos beteg számára - fűzte hozzá.

A miniszterelnök arról is tájékoztatott, hogy a szakemberek május 3-ára várják a koronavírus-járvány hazai tetőzését, így addigra már valószínűleg 5 ezer lélegeztetőgép lesz az országban, később pedig 8 ezerre bővítik a készülékek mennyiségét. “Nyolcezernél már akármi történthet, az háború idején is elég” - vélekedett Orbán Viktor. Ezért tehát azt lehet mondani, hogy mindenki nyugodtan aludhat, mert nem lesz Magyarországon olyan koronavírusos beteg, aki fullad, de nem tudják a lélegeztetőgépre tenni. Mindenkinek lesz helye - fogalmazott a miniszterelnök.

Fontos a felkészülés

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra is, hogy az összes Magyarországon regisztrált koronavírusos beteg hetede a fővárosi idősotthonokból került ki. Országszerte azonban több mint ezer ilyen bentlakásos intézmény működik, ezért arra a lehetőségre is fel kell készülni, hogy a kór mindenhol felüti a fejét.

Ekkor tarthatják meg a gyakorlati vizsgákat a szakképzésben - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő