Orbán: "A legrosszabbra is fel kell készülnünk"

"Nincs baj, de a legrosszabbra is fel kell készülnünk" - szögezte le péntek reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor, amikor a koronavírussal kapcsolatban kérdezték.

A miniszterelnök a Jó reggelt, Magyarország! című műsor vendége volt, ahol az Index szerint elmondta: az egész világ egy nagy falu, ami az egyik végében történik, az pillanatok alatt átér a másik végére.

Koronavírus: amit tudunk, és amit nem Még számos ismeretlen tényező akadályozza az új koronavírus okozta járvány globális hatásának meghatározását - mutatott rá az AFP francia hírügynökség. Nézzük, mi az, amit már tudunk az új kórról - és mi az, amit még nem. Részletek itt.

Operatív törzs állt fel

A lap azt írja, péntek reggel felállt az operatív törzs Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével, erről a szerdai kormányülésen döntöttek. A tagok között van az országos tisztifőorvos is, akit a miniszterelnök nagyon jó szakembernek nevezett.

"A legrosszabbra is fel kell készülnünk."
"A legrosszabbra is fel kell készülnünk."

A kormányfő hangsúlyozta, a koronavírust komolyan kell venni, "ne engedjük elbagatellizálni a dolgot". Amit lehetett, megtették, a kérdés az, hogy össze tudjuk-e hangolni a szükséges idegenrendészeti, közegészségügyi és közigazgatási lépéseket. Itthon főleg a krónikus betegekre és az idősekre kell figyelni.

Koronavírus-gyanús két férfi Szlovákiában

Ahogy azt a HáziPatika.com megírta, 2019. december közepén koronavírus-járvány indult el egy vuhani piacról. Legfrissebb jelentések szerint péntekre Kínában kétszáztizenháromra nőtt a tüdőgyulladást okozó új koronavírus áldozatainak száma és 9692-re a fertőzötteké. Magyarországi esetről egyelőre nem tudni, de Szlovákiában két koronavírus-gyanús férfit kórházban ápolnak, szigorúan elkülönítve.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció