Önkénteseket toboroznak a COVID-osztályokra

Budapesten a Semmelweis Egyetem, Győrben pedig a Magyar Orvosi Kamara várja a fizikailag és mentálisan is erős önkéntesek jelentkezését, akik betanítás után a COVID-19 betegek ellátását segíthetik.

Az országban már két helyen is várják az elsősorban fiatal, fizikailag és mentálisan egyaránt erős önkéntesek jelentkezését, akik a koronavírusos betegek ellátását segítenék - számolt be róla a Telex . Mint írják, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson Sopron megyei területi szervezete egy rövid, három-négy órás képzést szervez az önként jelentkezőknek, hogy szakképesítés hiányában is besegíthessenek a COVID-osztályokon.

koronavírus COVID-19 önkéntes ápoló kórház egészségügy
A jelentkezőknek a védőfelszerelés helyes használatát is el kell sajátítaniuk.Képünk illusztráció, forrás: Getty Images

Fotókon mutatják be, hogyan zajlik az ellátás egy hazai COVID-osztályon. Részletek itt .

Elsősorban fiatal (45 évnél nem idősebb), fizikailag, szellemileg és mentálisan is erős, erkölcsileg feddhetetlen jelentkezőket várnak, akik rendkívül nehéz körülmények között, védőfelszerelésben is vállalják a munkát. Előnyt jelent, ha az önkéntes már kapott koronavírus elleni védőoltást vagy az elmúlt hónapokban bizonyítottan átesett a koronavíruson. Ahogy az a szervezet Facebook-oldalán közzétett felhívásban olvasható, a gyorstalpaló során a jelentkezők megismerkedhetnek a COVID-19 alapismereteivel, a védőfelszerelések helyes használatával, a COVID-betegek észlelésével (mint például vérnyomás, oxigénszaturáció, testhőmérséklet, légzésszám, pulzus meghatározása, éberség megítélése), a fekvő és ülő betegek itatásával-etetésével, bevezetést kapnak a betegekkel és a szakszemélyzettel történő kommunikációba, valamint megtanulhatják a betegmozgatásnál , pelenkázásnál való segédkezés alapjait is.

A Semmelweis Egyetem honlapján is közzétettek egy felhívást, miszerint civil önkéntesek mellett azok jelentkezését is várják, akik orvostan- vagy mentőtiszthallgatók, illetve egészségügyi végzettséggel rendelkeznek, de már más területen dolgoznak.

A koronavírus-fertőzésen átesettek többsége legalább 6 hónapig védett attól, hogy újra megfertőződjön. Az idősek azonban hajlamosabbak újra elkapni a kórt. A témáról részletesebben ide kattintva olvashat.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)