Négyszer is rossz védettségi igazolványt kapott egy magyar nő

Már négy védettségi igazolványt is kiküldtek egy idős zuglói nőnek. A kártyákat azonban nem tudja használni, mert bejelentése ellenére mindegyiken egy korábbi személyi igazolványának számát tünették fel.

Hamarosan 137 ezer védettségi igazolványt vonhatnak be - kattintson!

Sokan talán irigykednek Irénke helyzetére, hiszen az idős hölgy már négy védettségi igazolványt is kapott. A baj csak az, hogy egyik sem érvényes, mivel mindegyiken a lejárt személyi igazolványának száma szerepel - számolt be róla az ATV Híradója. A zuglói nő tehát nem tudja kihasználni az okmány nyújtotta lehetőségeket. A hibát hiába jelezte minden alkalommal, az illetékeseknek nem sikerült azt kijavítani.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország,
Négyszer is rossz védettségi igazolványt kapott egy magyar nő. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Így indult a kálvária

Az első hibás kártya kézhezvételét követően Kiss Béláné azonnal jelezte a problémát e-mailben a Budapesti Kormányhivatal felé. Onnan a helyi önkormányzathoz irányították, és kitöltettek vele egy reklamációs dokumentumot. Két héttel később kapott ugyan egy újabb igazolványt, azon viszont ugyanúgy a rossz adat szerepelt, mint az elsőn. Akkor megint kezdődött minden előről. Azonban a többszöri hibabejelentés ellenére negyedszer is az rossz adattal küldték ki az új típusú koronavírus elleni védettség igazolására szolgáló kártyát.

Elkeseredett és dühös

A nő el van keseredve, ugyanis utazni ezzel az okmánnyal biztosan nem tud majd, és elmondása szerint az uszodában is folyton magyarázkodnia kell a nem egyező személyiigazolvány-számok miatt. A panaszok bejelentésekor ráadásul azt is mondták neki, hogy fizessen ki 3 ezer forintot az okmány pótlásáért, de ő egyáltalán nem érti, miért kérnek ezért pénzt, amikor nem az ő hibája, hogy új kártyára van szüksége.

A kormányhivatal oldalán egyébként az olvasható, hogy az elvesztett vagy megrongálódott koronavírus -igazolvány pótlása kerül 3 ezer forintba, a hibás adatokat szerepeltető kártyát pedig ki kell cseréltetni, a rossz okmányt pedig le kell adni a kormányablaknál. Arról viszont nincs tájékoztatás, hogy mit kell tenni akkor, ha valaki többszöri bejelentés után is ugyanazt az érvénytelen igazolványt kapja meg. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma annyit reagált az üggyel kapcsolatban az ATV-nek, hogy minden védettségi igazolvánnyal kapcsolatos problémás esetet kivizsgálnak.

Koronavírus: így hosszabbíthatjuk meg a védettségi igazolványt - olvassa el a részleteket!

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +28 °C
Minimum: +18 °C

Estig napos, gomolyfelhős idő várható, az ország keleti, északkeleti harmadán viszont több lesz a gomolyfelhő, arrafelé elszórtan valószínű zápor, zivatar, másutt kicsi a csapadék esélye. Továbbra is sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Zivatarok környezetében is lehetnek erős, viharos lökések. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet. Pár fokos lehűlést hoz a hidegfront, így a kánikula átmenetileg mérséklődik.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra