Már elkapta a koronavírust? Jelentkezzen és segítsen

Még május végéig jelentkezhetnek plazmadonornak a koronavírus-fertőzésből felgyógyult személyek - hívta fel a figyelmet az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ).

A donorok eddigi aktivitásának köszönhetően sikerült maximálisan feltölteni a plazmakészleteket. Közben a koronavírus-járvány enyhülni kezdett, így csökken azon fertőzöttek száma is, akiknek plazmakészítményre van szükségük.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet,
Csökken azon fertőzöttek száma, akiknek plazmakészítményre van szükségük.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Most még lehet jelentkezni

A járványhelyzet javulás miatt május 30-án lezárul a mintavételre jelentkezés lehetősége, tehát aki gyógyultként segíteni szeretné egy koronavírus-fertőzött felépülését, az ne halogassa tovább a jelentkezést. A továbbiakban már csak megkereséssel fogják plazmaadásra kérni a donorjelölteket, a gyógyítói igényeknek megfelelően.

Már ötezren segítettek

Koronavírus: minket is elért az indiai mutáns - kattintson!

Eddig egyébként ötezer gyógyult jelentkezett plazmadonornak. Az érintettek ezzel a lépéssel jelentősen segítették azok terápiás ellátását, akik súlyos vagy életveszélyes állapotba kerültek az új típusú koronavírus miatt. Az OVSZ tájékoztatása szerint az ellenanyagszint-vizsgálat után kiválasztott donoroknak köszönhetően a járvány eddigi ideje alatt több mint hatvan kórházban több ezer alkalommal használták a fertőzésből gyógyultak vérplazmájából készült speciális készítményeket a betegek gyógyítására.

Koronavírus: megéri fertőzés után beoltatni magunkat? A válaszért olvassa el korábbi cikkünket!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)