Magyar cég HIV tapasz forgalmazna

A Genetic Immunity LLC kétmillió dolláros áthidaló finanszírozási szerződést kötött a Rodman and Renshaw befektetési bankkal HIV/AIDS betegek kezelésére fejlesztett DNS alapú immunterpiás módszer elterjesztésének elősegítésére.

A kétmillió dollár részben a klinikai II-es fázisban lévő vizsgálatok költségeit fedezi, de nagyobb részben arra költik, hogy a Rodman and Renshaw-val közösen kidolgozzák a termék piaci bevezetésének pénzügyi stratégiáját - tette hozzá a magyar-amerikai cég ügyvezetője, Lisziewicz Zsolt. Az USA-ban bejegyzett Genetic Immunity LLC. terápiás módszer finanszírozását szervezi, míg a hazai cég végzi a kutatás-fejlesztést, irányítja a klinikai vizsgálatokat és építi ki a gyártó kapacitást. Erre több mint egymilliárd forintot fordítanak és a tervek szerint 2008 végén termel.

A társaság arra számít, hogy a várhatóan a közeljövőben sikeresen befejeződő klinikai II-es vizsgálatok után, ha azok igazolják a terápia biztonságosságát és hatásosságát, megkapják az egészségügyi hatóságoktól a korlátozott forgalmazási engedélyt, ami azt jelenti, hogy a terápiát csak HIV klinikákon alkalmazhatják. A DNS alapú immunterápiás módszer lényege, hogy helyreállítja a szervezet - ebben az esetben a HIV-specifikus - immunreakcióját, és csökkenti a fertőzött páciensben a vírus mennyiségét. A Genetic Immunity vezető terméke a HIV/AIDS-re kifejlesztett tapasz. Az ügyvezető elmondta, hogy reményeik szerint ugyanezzel a módszerrel, de más DNS-t dekódolva alkalmazható lesz a terápia más betegségekre is, pl. a Hepatitis C-re és a kullancs-okozta Lyme-kórra.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)