Lázas kínai utast szűrtek ki Budapesten

Kiszűrt a hőkamera egy lázas kínai utast hétfőn a Liszt Ferenc-repülőtéren - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A repülőtéren - az egészségügyi szakmai protokollnak megfelelően - elkülönítettek egy Kínából érkező kínai állampolgárt a Nemzeti Népegészségügyi Központ repülőtéri vizsgálójában.

koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, Kína, Vuhan, Magyarország, fertőtlenítés, láz
Védőöltözetet viselő hatósági személyek fertőtlenítővel a kezükben a phenjani repülőtéren.Fotó: MTI/AP/Dzson Csol Dzsin

Elkészült a koronavírus-járvány magyarországi terjedését megakadályozni hivatott akcióterv, ami 28 pontban összegzi a teendőket. Olvassa el a részleteket!

Az utasnál a repülőtéren felállított hőkamera és a manuális lázmérő is kimutatta a 39 fokos lázat. Ezután az erre a célra kijelölt Szent László Kórházba szállították, ahol soron kívüli orvosi vizsgálatnak vetik alá.

A repülőn lett rosszul

Az eddigi információk szerint a magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező kínai nő a repülőn lett rosszul, előtte nem volt panasza. Január 12-én hagyta el Magyarországot, és most jött vissza. Vuhanban sem ő, sem családtagjai nem jártak.

A repülőtéren a protokollnak megfelelően azonnal megkezdték a fertőtlenítést - mind a gépen, mind azokban a helyiségekben, ahol áthaladt vagy tartózkodott az utas.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Meleg, kánikulai nap vár ránk, amit elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon enyhít zápor, zivatar. Élénk délies szél mellett 30 fok feletti melegre készülhetünk, az Alföldön 35 fok is lehet. Szombaton nem érkezik front. A hőség és a fülledtség is terhelést jelent a szervezetre. Többen fejfájást, migrént tapasztalhatnak, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakulhat. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Egyre gyakoribbak lehetnek az alvászavarok. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)