Lázas kínai utast szűrtek ki Budapesten

Kiszűrt a hőkamera egy lázas kínai utast hétfőn a Liszt Ferenc-repülőtéren - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A repülőtéren - az egészségügyi szakmai protokollnak megfelelően - elkülönítettek egy Kínából érkező kínai állampolgárt a Nemzeti Népegészségügyi Központ repülőtéri vizsgálójában.

koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, Kína, Vuhan, Magyarország, fertőtlenítés, láz
koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, Kína, Vuhan, Magyarország, fertőtlenítés, láz

Elkészült a koronavírus-járvány magyarországi terjedését megakadályozni hivatott akcióterv, ami 28 pontban összegzi a teendőket. Olvassa el a részleteket!

Az utasnál a repülőtéren felállított hőkamera és a manuális lázmérő is kimutatta a 39 fokos lázat. Ezután az erre a célra kijelölt Szent László Kórházba szállították, ahol soron kívüli orvosi vizsgálatnak vetik alá.

A repülőn lett rosszul

Az eddigi információk szerint a magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező kínai nő a repülőn lett rosszul, előtte nem volt panasza. Január 12-én hagyta el Magyarországot, és most jött vissza. Vuhanban sem ő, sem családtagjai nem jártak.

A repülőtéren a protokollnak megfelelően azonnal megkezdték a fertőtlenítést - mind a gépen, mind azokban a helyiségekben, ahol áthaladt vagy tartózkodott az utas.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső