Koronavírusos lett Merkely Béla

A Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla is megfertőződött az új típusú koronavírussal. "Ez nem csupán egy nátha" - üzeni a kételkedőknek.

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, a rektor már korábban karanténba vonult, ugyanis egy közeli hozzátartozójáról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. A napokban pedig már arról számolt be Facebook-posztjában, hogy az ő tesztje is pozitív lett, szerda óta pedig tünetei is vannak.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek, koronavírus SE, koronavírus Merkely Béla
Koronavírusos lett Merkely Béla. Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

"Ez nem csupán egy nátha"

A rektor a posztban azt írta, már saját tapasztalatból is állíthatja, hogy a COVID-19 "nem csupán egy nátha, de mégcsak nem is egy influenza, hanem egy sokkal komolyabb fertőző betegség, amely teljes embert kíván a legyőzésére". Épp ezért mindent meg kell tennünk, hogy elkerüljük a megfertőződést - figyelmeztetett.

"Össze kell fognunk"

Több mint 12 millió adag vakcinát kötött le Magyarország - kattintson a részletekért!

A posztban Merkely arra is kitért, hogy nagy szükség van a Semmelweis Egyetem hallgatóira a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. "Mint egy orvos- és egészségtudományi egyetem növendékeit, fel kell készítenünk választott hivatásukra, s mint Semmelweis Polgárok, össze kell fognunk és együtt kell helytállnunk a pandémia leküzdésére" - fejtette ki a rektor.

Hogyan térjünk vissza edzeni, miután kigyógyultunk a koronavírus-fertőzésből? A válaszért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)