Koronavírus: újra szükség lenne a védettségi igazolványra

Vissza kellene hozni a védettségi igazolvány használatát Magyarországon a MOK elnöke szerint.

A negyedik hullámra való felkészülést kontaktkutatással és teszteléssel kellene kezdeni Kincses Gyula, a MOK elnöke szerint. Kincses emellett egyetlen szigorításnak látná értelmét és ez a vakcinaigazolvány visszahozása - számol be az atv.hu.

A védettségi igazolványra továbbra is szükség lenne. A kép forrása: MTI/Balázs Attila
A védettségi igazolványra továbbra is szükség lenne. A kép forrása: MTI/Balázs Attila

Az oltás és a tanulságok a legfontosabbak

Ha bizonyos helyeken ismét a védettségi igazolvány meglétéhez kötnék a belépést, az a MOK elnöke szerint növelné az oltási hajlandóságot. "Jelenleg nincs más megoldás, mint az oltás" - jegyezte meg Kincses.

Mi a teendő, ha nem küldik a kártyát?

Van, ahol az egészségügyisek csak alig több mint fele oltatta be magát. Ide kattintson a részletekért!

Ahogy azt ebben a cikkünkben is írtuk, a koronavírus ellen már beoltott személyeknek és az igazolt fertőzötteknek nem kell külön igényelniük az igazolványt, mert azt az állam hivatalból kipostázza. Amennyiben mégsem kaptuk meg, vagy egyéb észrevételünk van, azt itt jelenthetjük be. Ha pedig a védettségi igazolvány cseréjére vagy pótlására lenne szükségünk, itt tudjuk elintézni.

Olvassa el egy korábbi cikkünket a VírusRadar nevű alkalmazásról, ami nagyban segíthetné a koronavírus-fertőzöttek kontaktkutatását. Az alkalmazás már régóta elérhető, de még mindig nem használják elegen. Ide kattintson a teljes cikkért!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció