Koronavírus: újabb 83 áldozat itthon

Az elmúlt 24 órában 2429 új koronavírus-fertőzöttet és 83 áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 2429 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel átlépte az 1 millió 264 ezret a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 83 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 39 517-re emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

3335-en vannak kórházban

Koronavírus: az omikron így támadja a tüdőt.

Jelenleg 100 247 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon. 3335-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 316-an lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 1 millió 124 ezer személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 13 266 személy van hatósági házi karanténban, és több mint 9,21 millió tesztet végeztek már el az országban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatok
Beoltanak egy férfit a koronavírus ellen a békéscsabai Réthy Pál kórházban.Fotó: MTI/Rosta Tibor

Így áll a hazai átoltottság

Eddig már 6,26 millió személyt oltottak be Magyarországon a koronavírus ellen, 5,98 millióan pedig már a második dózist is megkapták. Azoknak pedig, akik már legalább 4 hónappal ezelőtt megkapták a COVID-19 elleni oltást második adagját, a harmadik, emlékeztető dózis beadatását is ajánlják. A friss információk szerint már több mint 3,18 millióan meg is kapták az ismétlő oltást.

Január 6-a és 8-a között újabb oltási akciót hirdettek, amikor előzetes időpontfoglalás nélkül lehet menni oltásra. A bejelentés szerint továbbá januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben. Kedden pedig a Pfizer második szállítmánya megérkezett is a gyermekeknek szánt vakcinából.

Terjed az omikron

Az omikron vírusvariáns Magyarországon is terjed. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) laboratóriuma megállapította, hogy az új hazai fertőzések több mint 11 százalékáért az omikron mutáció a felelős.

Bár még épphogy csak leszálló ágba került a negyedik hullám, a magyar felnőtt lakosság többsége szerint rövidesen máris berobban a koronavírus-járvány ötödik hulláma itthon - derült ki egy friss hazai felmérésből.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: