Koronavírus: újabb 54 haláleset itthon

Csütörtök reggelig 2377 újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. A járvány halálos áldozatainak száma egy nap alatt 54-gyel emelkedett.

A háború következtében elhúzódhat a koronavírus-járvány Ukrajnában Jakab Ferenc virológus szerint.

Az új koronavírus (SARS-CoV-2) hazai felbukkanása immár több mint 1,81 millióan fertőződtek meg igazoltan. COVID-19-hez köthetően 44603 beteg hunyt el - derül ki a koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldal legfrissebb jelentéséből. Az aktív fertőzöttek számát jelenleg 120 ezer körülire becsülik az országban. Kórházban 2499 koronavírus-fertőzött beteget kezelnek, közülük 117-en vannak lélegeztetőgépen.

koronavírus, COVID-19, oltás, vakcina, védőoltás
Itthon eddig több mint 3,8 millióan vették fel a COVID-19 elleni emlékeztető oltást. Fotó: MTI/Balázs Attila

A kormányzati kommunikáció szerint az ötödik járványhullám leszálló ágba került, így megszüntették itthon a maszkviselési kötelezettséget, illetve kivezették a járványügyi korlátozásokat. Ezzel együtt továbbra is javasolják a COVID-19 elleni védőoltás felvételét mind az oltatlanok, mind azok számára, akik négy hónapnál régebben kapták meg korábbi oltásukat. A kórházi oltópontokon márciusban is minden héten lesznek oltási akciónapok, így a mai napon, illetve a héten még pénteken és szombaton egyaránt.

Mindeddig közel 6,18 millióan kapták meg az alapimmunizáláshoz szükséges két (Janssen-vakcina esetén az egyetlen) oltásdózist Magyarországon. A harmadik, megerősítő oltást immár több mint 3,82 millióan vették fel, a negyedik oltást pedig 229,2 ezren.

Több mint hatmillió áldozat világszerte

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai alapján mintegy 451,6 millió fertőzést regisztráltak már a világ országaiban azóta, hogy az új koronavírus 2019 végén először felbukkant a kínai Vuhan városában. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. március 11-én nyilvánította világjárványnak a vírus terjedését. A pandémia halálos áldozatainak száma immár meghaladja a 6,02 milliót. Afertőzésma 192 országban és régióban van jelen.

Új típusú, növényi alapúvakcinát fejlesztett ki COVID-19 ellen egy kanadai cég, amelynek alkalmazását már engedélyezték is az észak-amerikai országban.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: