Koronavírus: újabb 3 millió maszk érkezett

Két kamion és egy repülőgép hozott új védőfelszereléseket szerdán Magyarországra. Ezek nagy segítséget jelentenek majd az országnak a koronavírus-járvány idején.

Koronavírus: újabb 70 beteg és 12 halott itthon - kattintson!

A koronavírus elleni védekezés támogatása érdekében újabb 3 millió maszk, 2 millió kesztyű és 164 lélegeztetőgép érkezett Magyarországra - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Mindez a Kína és Magyarország között működő légihíd elmúlt néhány órabeli teljesítménye, ugyanis más európai repülőterekre is érkeztek szállítmányok, amelyeket aztán közúton hoztak Budapestre.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus védőeszközök, koronavírus védekezés, koronavírus maszk, koronavírus lélegeztetőgép
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus védőeszközök, koronavírus védekezés, koronavírus maszk, koronavírus lélegeztetőgép

A kórházak kapják meg

A koronavírus elleni védekezéshez szükséges eszközök, felszerelések kórházakba és rendelőintézetekbe kerülnek annak érdekében, hogy azt az egészségügyi védekezést szolgálják, amellyel kapcsolatban hosszú távra kell berendezkednünk az elkövetkező hetekre-hónapokra - fogalmazott a miniszter.

A koronavírus-járvány idején szükséges eszközök szállítása ezen a héten is folyamatos lesz, és minden nap lesz tájékoztatás az érkező repülőgépek számáról és rakományukról - tette hozzá.

Megfertőződött koronavírussal a közmédia egyik munkatársa - részletek társportálunkon, az nlc.hu-n!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció