Koronavírus: újabb 3400 áldozat világszerte

Egy nap alatt 78 ezer új koronavírus-fertőzöttet és mintegy 3400 újabb áldozatot regisztráltak világszerte.

Az új típusú koronavírus már 4103152 embert fertőzött meg és 282727 életet követelt tavaly év vége óta, a gyógyultak száma pedig meghaladta az 1,4 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli összesítéséből.

Csaknem 80 ezer halott Amerikában

Örökre eltűnhet a kézfogás a koronavírus-járvány miatt? A válaszért kattintson ide!

Az összes koronavírus-fertőzött mintegy harmadát - csaknem 1,33 millió esetet - az Egyesült Államokban regisztrálták. De a legtöbb haláleset is az amerikaiaknál van: itt már majdnem 80 ezren vesztették életüket a járványban. Az európai országok közül Spanyolország jelentette a legtöbb beteget - több mint 224 ezret -, az áldozatok száma pedig az Egyesült Királyságban a legmagasabb Európán belül.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Spanyolország, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus Olaszország, koronavírus Oroszország, koronavírus Németország, koronavírus Franciaország, koronavírus Brazília, koronavírus Törökország, koronavírus Irán, koronavírus Kína
Védőruhát viselő egészségügyi dolgozók egy moszkvai kórházban. Fotó: Getty Images

Oroszországban gyorsan romlik a helyzet

Olaszország több mint 219 ezer koronavírusos esetet és 30560 áldozatot, Oroszország csaknem 210 ezer fertőzöttet és 1915 halottat, Franciaország pedig 177 ezer beteget és több mint 26 ezer elhunytat jelentett hétfő reggelig. A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Németország - csaknem 172 ezer regisztrált esettel és 7569 áldozattal -, Brazília - majdnem 163 ezer megbetegedéssel és 11 ezer halálesettel -, valamint Törökország is. Ez utóbbi országban eddig több mint 13600 embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 3786-an vesztették életüket a járványban. Közben viszont a fertőzöttek kétharmada már meggyógyult.

A legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Irán áll. Innen 107603 fertőzöttről és 6640 áldozatról adtak hírt hétfőig. Azonban a koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kínában újra növekedésnek indult a regisztrált fertőzöttek száma: itt jelenleg 84010 esetről tudnak.

Nem kell megijedni a koronavírus mutálódásától - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció