Koronavírus: újabb 2 magyar beteg hunyt el

Az elmúlt 24 órában ismét csak 1 új koronavírus-fertőzöttet és 2 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Mindössze egy magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) az elmúlt nap során, így 4078-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 2 újabb beteg, ezzel pedig 567-re emelkedett a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi áldozatok 76 évnél idősebbek voltak, akik magas vérnyomással, szívproblémával és egyéb krónikus betegségekkel is küzdöttek.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus magyar áldozat, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus járványhelyzet
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus magyar áldozat, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus járványhelyzet

Még 210-en vannak kórházban

Hol kaphatjuk el a legkönnyebben a koronavírust? A válaszért kattintson ide!

Jelenleg 964 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 39 százalékuk budapesti. Még 210-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 16-an lélegeztetőgépen vannak. Közben 2547-en már gyógyultan távozhattak a kórházakból. A legfrissebb adatok szerint 7545 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 242 ezer koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóruimaiban.

Még nincs vége a járványnak

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, a parlament kedden elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, és felhatalmazta a kormányt a különleges jogrend megszüntetésére. Az Országgyűlés emellett megteremtette a járványügyi készültség fenntartásához szükséges jogszabályi hátteret is. Eszerint a kormány egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül. A kormány mai ülésén tárgyalja majd a koronavírus-járvány miatt még márciusban kidhirdetett veszélyhelyzet megszüntetésével kapcsolatos, és a védekezés fenntartásához szükséges további lépéseket.

Jelenleg fokozatosan csökken az új és az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a világjárvány jelenleg is tart, az új típusú koronavírus pedig továbbra is jelen van az országban és fertőz. A járvány alakulását ezért továbbra is kiemelten figyelemmel követik, és tovább működik az Operatív Törzs is. Így ha valahol felüti a fejét a fertőzés, akkor a járványügyi bevetési egység beavatkozását rendelik el.

Végleg tönkretett egy budapesti csúcséttermet a koronavírus-járvány - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő