Koronavírus: újabb 2 magyar beteg hunyt el

Az elmúlt 24 órában ismét csak 1 új koronavírus-fertőzöttet és 2 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Mindössze egy magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) az elmúlt nap során, így 4078-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 2 újabb beteg, ezzel pedig 567-re emelkedett a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi áldozatok 76 évnél idősebbek voltak, akik magas vérnyomással, szívproblémával és egyéb krónikus betegségekkel is küzdöttek.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus magyar áldozat, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus járványhelyzet
Fokozatosan csökken az új és az aktív fertőzöttek száma itthon.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Még 210-en vannak kórházban

Hol kaphatjuk el a legkönnyebben a koronavírust? A válaszért kattintson ide!

Jelenleg 964 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 39 százalékuk budapesti. Még 210-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 16-an lélegeztetőgépen vannak. Közben 2547-en már gyógyultan távozhattak a kórházakból. A legfrissebb adatok szerint 7545 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 242 ezer koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóruimaiban.

Még nincs vége a járványnak

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, a parlament kedden elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, és felhatalmazta a kormányt a különleges jogrend megszüntetésére. Az Országgyűlés emellett megteremtette a járványügyi készültség fenntartásához szükséges jogszabályi hátteret is. Eszerint a kormány egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül. A kormány mai ülésén tárgyalja majd a koronavírus-járvány miatt még márciusban kidhirdetett veszélyhelyzet megszüntetésével kapcsolatos, és a védekezés fenntartásához szükséges további lépéseket.

Jelenleg fokozatosan csökken az új és az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a világjárvány jelenleg is tart, az új típusú koronavírus pedig továbbra is jelen van az országban és fertőz. A járvány alakulását ezért továbbra is kiemelten figyelemmel követik, és tovább működik az Operatív Törzs is. Így ha valahol felüti a fejét a fertőzés, akkor a járványügyi bevetési egység beavatkozását rendelik el.

Végleg tönkretett egy budapesti csúcséttermet a koronavírus-járvány - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +14, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, záporok és zivatarok is kialakulhatnak szórványosan. Élénk, erős lökésekkel kísért északi szél mellett 25, 33 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. Vasárnap kezdetben még hidegfronti hatás várható, majd a front mögött is jelentkezhetnek görcsös panaszok, többek között hasi görcsök is. A fejfájás egész nap jellemző lehet, a szeles tájakon pedig erősebben jelentkezhetnek a tünetek. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)