Koronavírus: újabb 10 ezer fertőzött itthon

Az elmúlt 24 órában 10 265 új koronavírus-fertőzöttet és 178 áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 10 265 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 976 432-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 178 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 32 514-re emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

5852-en vannak kórházban

Vészesen fogy a kórházi férőhely a szomszédban.

Jelenleg 115 383 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon. 5852-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 565-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 828 535 személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 46 530 személy van hatósági házi karanténban, és több mint 7,9 millió tesztet végeztek már el az országban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatok
Átadják az oltási igazolást egy nőnek, miután beoltották őt a koronavírus ellen.Fotó: MTI/Rosta Tibor

Oltási akcióhetet tartanak

Eddig már 6 millió személyt oltottak be Magyarországon a koronavírus ellen, 5,78 millióan pedig már a második dózist is megkapták. Már Magyarországon is főként az indiai vírusmutáns (új nevén delta variáns) terjed, amely az oltatlanokra jelenti a legnagyobb veszélyt, ezért még mindig fontos hangsúlyozni az oltás fontosságát.

Ahogy már mi is beszámoltunk róla, oltási akcióhetet szervez a kormány a kórházi oltópontokon az átoltottság további növelése, illetve a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. A kampány november 22-e és 28-a között zajlik majd. Egyébként továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni az erre a célra létrehozott honlapon az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig szabadon foglalhatnak időpontot maguknak itt.

Azoknak pedig, akik már legalább 4 hónappal ezelőtt megkapták a COVID-19 elleni oltást második adagját, a harmadik, emlékeztető dózis beadatását is ajánlják. A friss információk szerint már 1 millió 668 ezren meg is kapták az ismétlő oltást.

Ha a gyerekek koronavírus elleni védelme a kérdés, akkor a hazai szakértők szerint egyértelműen a védőoltás beadatása az egyetlen jó válasz. Egy gyermekorvos például azt üzeni a még kételkedő, "kiváró" szülőknek, hogy a vírus nem vár - akkor sem, ha egy gyerekről van szó.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: