Koronavírus: új védőfelszerelések a kórházaknak

Pénteken 31 kórházba szállítanak ki egyéni védőeszközöket, és a rendőrök is megkapják az ilyen felszereléseiket. Holnap pedig több mint 4 millió arcmaszk érkezik Kínából Budapestre.

A koronavírus-járvány hősei a kórházi dolgozók, hiszen saját egészségüket kockáztatva gyógyítják, kezelik a betegeket. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy megfelelő és elégséges számú védőeszközzel legyenek ellátva. Kiss Róbert rendőr alezredes emiatt hangsúlyozta az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján, hogy a Liszt Ferenc-repülőtérre pénteken és szombaton is érkezik egy nagy szállítmány védőfelszerelés. A korábban kapottakból pedig még a mai nap folyamán juttatnak 31 kórház részére.

Ilyen egy nap a sürgősségin a járvány alatt Egy, a sürgősségi osztályon is dolgozó mentős elmeséli, milyen védőfelszerelésben - teljes testet védő overallban, szemüvegben, maszkban és arcot védő plexiüvegben - ledolgozni 12 órát a koronavírus-járvány idején. Olvassa el cikkünket!

A témával foglalkozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is pénteki Facebook-bejegyzésében. Mint írta, a Wizz Air hat gépe nemrég landolt Pekingben, és szombaton több mint négymillió maszkot, valamint több százezer védőruhát szállít Budapestre. A politikus Váradi Józseffel, a Wizz Air vezérigazgatóval tárgyalt, majd a megbeszélés után elmondta, hogy a Wizz Air kulcsszerepet játszik Magyarország "történelmének legnagyobb hazatérési akciójában" és az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök hazánkba szállításában.

Szijjártó Péter emellett fogadta a Huawei delegációját is. A vállalat ugyanis szintén hozzájárul az egészségügyi védekezéshez, mivel egyebek mellett 50 ezer maszkot adományozott Magyarországnak, melyek péntek reggel érkeztek meg Budapestre.

Egy ohiói férfi emelődaruval látogatta meg édesanyját a karantén idején. A nem mindennapi akcióról társportálunk, az nlc.hu cikkében olvashat.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A nap képe: a magyar agykutató, akire büszkék vagyunk

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés