Koronavírus: új védőfelszerelések a kórházaknak

Pénteken 31 kórházba szállítanak ki egyéni védőeszközöket, és a rendőrök is megkapják az ilyen felszereléseiket. Holnap pedig több mint 4 millió arcmaszk érkezik Kínából Budapestre.

A koronavírus-járvány hősei a kórházi dolgozók, hiszen saját egészségüket kockáztatva gyógyítják, kezelik a betegeket. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy megfelelő és elégséges számú védőeszközzel legyenek ellátva. Kiss Róbert rendőr alezredes emiatt hangsúlyozta az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján, hogy a Liszt Ferenc-repülőtérre pénteken és szombaton is érkezik egy nagy szállítmány védőfelszerelés. A korábban kapottakból pedig még a mai nap folyamán juttatnak 31 kórház részére.

Ilyen egy nap a sürgősségin a járvány alatt Egy, a sürgősségi osztályon is dolgozó mentős elmeséli, milyen védőfelszerelésben - teljes testet védő overallban, szemüvegben, maszkban és arcot védő plexiüvegben - ledolgozni 12 órát a koronavírus-járvány idején. Olvassa el cikkünket!

A témával foglalkozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is pénteki Facebook-bejegyzésében. Mint írta, a Wizz Air hat gépe nemrég landolt Pekingben, és szombaton több mint négymillió maszkot, valamint több százezer védőruhát szállít Budapestre. A politikus Váradi Józseffel, a Wizz Air vezérigazgatóval tárgyalt, majd a megbeszélés után elmondta, hogy a Wizz Air kulcsszerepet játszik Magyarország "történelmének legnagyobb hazatérési akciójában" és az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök hazánkba szállításában.

Szijjártó Péter emellett fogadta a Huawei delegációját is. A vállalat ugyanis szintén hozzájárul az egészségügyi védekezéshez, mivel egyebek mellett 50 ezer maszkot adományozott Magyarországnak, melyek péntek reggel érkeztek meg Budapestre.

Egy ohiói férfi emelődaruval látogatta meg édesanyját a karantén idején. A nem mindennapi akcióról társportálunk, az nlc.hu cikkében olvashat.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)