Koronavírus: új lehetséges ellenszert tesztelnek

Engedélyezte a francia egészségügyi minisztérium, hogy teszteljék a klorokin koronavírus elleni hatását.

A klorokint elsősorban maláriás betegségek megelőzésére és kezelésére használják. A francia orovosokat azonban már egy hónapja foglalkoztatja a kérdés, hogy ez a hatóanyag vajon a koronavírus-fertőzés kezelésében is megállná-e a helyét. A tesztek már el is kezdődtek.

koronavírus, koronavírus gyógymód, koronavírus kezelése, koronavírus gyógyszer, klorokin, koronavírus Franciaország
koronavírus, koronavírus gyógymód, koronavírus kezelése, koronavírus gyógyszer, klorokin, koronavírus Franciaország

Vizsgálják a klorokin hatékonyságát

Egy koronavírus-fertőzésből felgyógyult 37 éves amerikai nő leírta, mit élt át - olvassa el a beszámolót!

"Minden követ meg kell mozgatnunk, hogy igazoljuk a hatékonyságát. Ha bebizonyosodik, akkor mindent megteszünk, hogy a franciák haladéktalanul hozzáférhessenek az új kezelési módhoz. Két hét múlva biztos adataink lesznek" - közölte Olivier Veran, a francia egészségügyi miniszter. A csodavárást illetően ugyanakkor óva intett mindenkit. Mint mondta, nem lenne felelős döntés a koronavírus új kezelési lehetőségéről beszélni, amíg hivatalosan nem bizonyított a klorokin hatékonysága. "Először öt francia kórházat vonunk be, majd további intézmények is - legalább 20 - részt vesznek a programban" - ismertette a miniszter.

A francia egészségügyi kutatóintézet, az Inserm vasárnap európai szintű tesztelést indított, amely négy terápiát tesztel a koronavírus-fertőzés kezelésére, köztük a klorokint. Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Spanyolországban összesen 3200 fertőzött, Franciaországban pedig 800, kórházban ápolt koronavírusos beteg vesz részt a tesztelésben.

Nem mindenki várta meg az eredményeket

Sokak azonban nem szeretnék megvárni a tesztelés eredményeit, miután a marseille-i professzor saját állítása szerint már többeket meggyógyított a terápiával. A tesztelés bejelentése előtt néhány órával Christian Estrosi, Nizza polgármestere bejelentette, hogy a helyi kórházban már klorokinnal kezelik a koronavírusos betegeket, és ő maga is ilyen kezelés alatt áll.

Szigorúan kartávolságra egymástól! - olvasson bele társportálunk, az nlc.hu karanténnaplójába!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés