Koronavírus: új lehetséges ellenszert tesztelnek

Engedélyezte a francia egészségügyi minisztérium, hogy teszteljék a klorokin koronavírus elleni hatását.

A klorokint elsősorban maláriás betegségek megelőzésére és kezelésére használják. A francia orovosokat azonban már egy hónapja foglalkoztatja a kérdés, hogy ez a hatóanyag vajon a koronavírus-fertőzés kezelésében is megállná-e a helyét. A tesztek már el is kezdődtek.

koronavírus, koronavírus gyógymód, koronavírus kezelése, koronavírus gyógyszer, klorokin, koronavírus Franciaország
Francia katonák építenek fel ideiglenes kórházat Mulhouse-ban. Fotó: Getty Images

Vizsgálják a klorokin hatékonyságát

Egy koronavírus-fertőzésből felgyógyult 37 éves amerikai nő leírta, mit élt át - olvassa el a beszámolót!

"Minden követ meg kell mozgatnunk, hogy igazoljuk a hatékonyságát. Ha bebizonyosodik, akkor mindent megteszünk, hogy a franciák haladéktalanul hozzáférhessenek az új kezelési módhoz. Két hét múlva biztos adataink lesznek" - közölte Olivier Veran, a francia egészségügyi miniszter. A csodavárást illetően ugyanakkor óva intett mindenkit. Mint mondta, nem lenne felelős döntés a koronavírus új kezelési lehetőségéről beszélni, amíg hivatalosan nem bizonyított a klorokin hatékonysága. "Először öt francia kórházat vonunk be, majd további intézmények is - legalább 20 - részt vesznek a programban" - ismertette a miniszter.

A francia egészségügyi kutatóintézet, az Inserm vasárnap európai szintű tesztelést indított, amely négy terápiát tesztel a koronavírus-fertőzés kezelésére, köztük a klorokint. Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Spanyolországban összesen 3200 fertőzött, Franciaországban pedig 800, kórházban ápolt koronavírusos beteg vesz részt a tesztelésben.

Nem mindenki várta meg az eredményeket

Sokak azonban nem szeretnék megvárni a tesztelés eredményeit, miután a marseille-i professzor saját állítása szerint már többeket meggyógyított a terápiával. A tesztelés bejelentése előtt néhány órával Christian Estrosi, Nizza polgármestere bejelentette, hogy a helyi kórházban már klorokinnal kezelik a koronavírusos betegeket, és ő maga is ilyen kezelés alatt áll.

Szigorúan kartávolságra egymástól! - olvasson bele társportálunk, az nlc.hu karanténnaplójába!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +15, +22 °C

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, ezekből többfelé zápor, zivatar is előfordulhat, néhol felhőszakadás is lehet. Erős, időnként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet, 25, 30 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk, de északkeleten ennél melegebb is lehet. Szombaton változékony idő lesz, kettősfront jellegű hatás érvényesül. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, keringési problémák jelentkezhetnek. A fülledt időben többen légszomjat, rosszullétet tapasztalhatnak. Zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)