Koronavírus: temetésen, esküvőn is veszélyben lehetünk

A koronavírus-járvány megfékezése miatt világszerte különféle korlátozásokat vezettek be, amelyekkel igyekeznek megakadályozni, hogy egyszerre sok ember gyűljön össze egy helyen. Sok helyen bezártak az oktatási intézmények, szórakozóhelyek, és korlátozott ideig lehetnek nyitva a vendéglátóipari egységek. Az amerikai járványügyi központ, a CDC azt sem ajánlja, hogy temetéseken vagy esküvőkön részt vegyünk.

A holttest veszélytelen

A központ felhívta a figyelmet, hogy az esküvőket halasszák el, a gyászszertartásokat inkább online, élő adásban nézzék végig a hozzátartozók, az ilyen jellegű eseményeken egyébként sem egyszerű megtartani a biztonságos két méteres távolságot - írja a Qubit. Az amerikai temetkezési vállalkozók szövetségéhez eljuttatott közleményében a CDC leszögezte: jelenlegi ismeretek szerint, hiába hunyt el valaki COVID-19-ben, a holttest veszélytelen, nem fertőz - természetesen a megfelelően betartott higiéniás feltételek mellett.

Esküvői ruhába öltözött párt fotóznak Sanghajban. A csapat több tagja maszkkal védekezik a koronavírus-fertőzés ellen
Esküvői ruhába öltözött párt fotóznak Sanghajban. A csapat több tagja maszkkal védekezik a koronavírus-fertőzés ellen

A járvány vuhani kitörése után egyébként Hongkongban koporsóhiány lépett fel: a kormány bezáratta a koporsókészítő üzemeket a koronavírus terjedése miatt, a vuhani temetkezési vállalkozók pedig arra panaszkodtak, hogy mindössze két-három óra alvásra jut idejük egy nap.

Sorra maradnak el az esküvők

Nem a temetkezés az egyetlen iparág, ami belerokkanhat a koronavírusba: sorra maradnak el az esküvők is az egész világon. Ott, ahol még nem tiltották be a menyegzőket, a pároknak kell felelős döntést hozniuk: a kormány ajánlása ellenére is megtartják a lagzit, vagy - vállalva a súlyos anyagi károkat - inkább a biztonságot választják?

A koronavírus buktatta le a hűtlen férjet - a részletek kiderülnek az nlc.hu cikkéből, kattintson!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció