Koronavírus: száz újabb fertőzött Magyarországon

1410 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon, valamint 14 új halálesetet is regisztráltak tegnap.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1410 főre nőtt az itthon beazonosított fertőzöttek száma - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon. Szombaton elhunyt újabb 14 idős, krónikus beteg is, ezzel 99 főre emelkedett a járvány magyarországi áldozatainak száma. Jó hír azonban, hogy a gyógyultak száma is nőtt, 118 ember már egészségesen távozott a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van és 8 elhunyt.

A közlemény ismét hangsúlyozta, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus, a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél pedig jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömegesfertőzéslelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és akik tehetik, maradjanak otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. A fővárosiaknak különösen fontos betartani az előírásokat, a legtöbb fertőzés ugyanis Budapesten van.

"A betegségem végzetes, de az otthonomat megtartom" - az nlc.hu cikkéből kiderül, milyen az élet nincstelenül, karanténban.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: