Koronavírus: száz újabb fertőzött Magyarországon

1410 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon, valamint 14 új halálesetet is regisztráltak tegnap.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1410 főre nőtt az itthon beazonosított fertőzöttek száma - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon. Szombaton elhunyt újabb 14 idős, krónikus beteg is, ezzel 99 főre emelkedett a járvány magyarországi áldozatainak száma. Jó hír azonban, hogy a gyógyultak száma is nőtt, 118 ember már egészségesen távozott a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van és 8 elhunyt.

A közlemény ismét hangsúlyozta, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus, a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél pedig jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömegesfertőzéslelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és akik tehetik, maradjanak otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. A fővárosiaknak különösen fontos betartani az előírásokat, a legtöbb fertőzés ugyanis Budapesten van.

"A betegségem végzetes, de az otthonomat megtartom" - az nlc.hu cikkéből kiderül, milyen az élet nincstelenül, karanténban.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció