Koronavírus: szabályozzák a piacok működését

A koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében országszerte több városban szabályozzák a piacok működését az idősek védelmében.

Mennyire biztonságos Magyarország a koronavírus-járvány idején? A válaszért kattintson ide!

A koronavírus elleni védekezés érdekében csütörtöktől változnak a nyíregyházai piacok látogathatósági feltételei: a piaccsarnokot, a Tokaji úti nagybani zöldség-gyümölcs piacot, valamint a jósavárosi és az örökösföldi piacokat a 65 év felettiek csak 10 és 12 óra között látogathatják - közölte az önkormányzat.

Külön idősáv az időseknek

Szolnokon keddtől csak reggel 8 és 10 óra között látogathatják a piacokat a 65 évnél idősebbek. A szabályozás betartását szigorúan ellenőrzik a bejáratoknál. A rendőrök drónokkal figyelik a kijárási korlátozás betartását, szabálysértés esetén pedig a járőrök a helyszínre mennek. Az intézkedés a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet végéig lesz érvényben.

koronavírus, koronavírus kijárási korlátozás, koronavírus vásárlás, koronavírus piac, koronavírus idősek, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország
koronavírus, koronavírus kijárási korlátozás, koronavírus vásárlás, koronavírus piac, koronavírus idősek, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország

A koronavírus elleni védekezés jegyében Kaposvár polgármestere, Szita Károly is úgy döntött, hogy külön idősávot határoz meg az idősebb korosztály számára. Így a nagypiacon már csak 9 és 11 óra között vásárolhatnak a 65 év felettiek. A polgármester egyúttal azt javasolta a kormánynak, hogy minden üzletben rendelje el az idősekre vonatkozó időkorlát szűkítését. Emellett Gyulán és Békéscsabán is módosították a helyi piacok működését. A megyeszékhelyen 9 és fél 11, Gyulán pedig 9 és 10 óra között vásárolhatnak a piacokon a 65 évnél idősebbek. Az intézkedés határozatlan ideig lesz érvényben.

Van, ahol csak maszkban vásárolhatnak

Kiskőrösön szerdától már csak azokat a vásárlókat engedik be az üzlethelyiségekbe, akik védőmaszkot viselnek. Emellett Domonyi László polgármester azt kérte a boltvezetőktől, hogy - az üzletek méretének figyelembevételével - határozzák meg a helyiségben tartózkodók maximális létszámát. A koronavírus elleni védekezés érdekében a polgármester azt javasolja, hogy lehetőleg 10 négyzetméterenként egy vevővel számoljanak.

Siófokon keddtől már nem kötelező, csak ajánlott a maszk viselése az utcán. Az üzletek és hivatalok látogatásakor viszont továbbra is kötelező a védőmaszk, hogy megakadályozzák a koronavírus esetleges terjedését.

Különösre sikerült nagymama és újszülött unokája első találkozása a járvány alatt - részletek társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: