Koronavírus: szabályozzák a piacok működését

A koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében országszerte több városban szabályozzák a piacok működését az idősek védelmében.

Mennyire biztonságos Magyarország a koronavírus-járvány idején? A válaszért kattintson ide!

A koronavírus elleni védekezés érdekében csütörtöktől változnak a nyíregyházai piacok látogathatósági feltételei: a piaccsarnokot, a Tokaji úti nagybani zöldség-gyümölcs piacot, valamint a jósavárosi és az örökösföldi piacokat a 65 év felettiek csak 10 és 12 óra között látogathatják - közölte az önkormányzat.

Külön idősáv az időseknek

Szolnokon keddtől csak reggel 8 és 10 óra között látogathatják a piacokat a 65 évnél idősebbek. A szabályozás betartását szigorúan ellenőrzik a bejáratoknál. A rendőrök drónokkal figyelik a kijárási korlátozás betartását, szabálysértés esetén pedig a járőrök a helyszínre mennek. Az intézkedés a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet végéig lesz érvényben.

koronavírus, koronavírus kijárási korlátozás, koronavírus vásárlás, koronavírus piac, koronavírus idősek, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország
Egy járókelővel beszélnek a rendőrök Salgótarjánban. Fotó: MTI/Komka Péter

A koronavírus elleni védekezés jegyében Kaposvár polgármestere, Szita Károly is úgy döntött, hogy külön idősávot határoz meg az idősebb korosztály számára. Így a nagypiacon már csak 9 és 11 óra között vásárolhatnak a 65 év felettiek. A polgármester egyúttal azt javasolta a kormánynak, hogy minden üzletben rendelje el az idősekre vonatkozó időkorlát szűkítését. Emellett Gyulán és Békéscsabán is módosították a helyi piacok működését. A megyeszékhelyen 9 és fél 11, Gyulán pedig 9 és 10 óra között vásárolhatnak a piacokon a 65 évnél idősebbek. Az intézkedés határozatlan ideig lesz érvényben.

Van, ahol csak maszkban vásárolhatnak

Kiskőrösön szerdától már csak azokat a vásárlókat engedik be az üzlethelyiségekbe, akik védőmaszkot viselnek. Emellett Domonyi László polgármester azt kérte a boltvezetőktől, hogy - az üzletek méretének figyelembevételével - határozzák meg a helyiségben tartózkodók maximális létszámát. A koronavírus elleni védekezés érdekében a polgármester azt javasolja, hogy lehetőleg 10 négyzetméterenként egy vevővel számoljanak.

Siófokon keddtől már nem kötelező, csak ajánlott a maszk viselése az utcán. Az üzletek és hivatalok látogatásakor viszont továbbra is kötelező a védőmaszk, hogy megakadályozzák a koronavírus esetleges terjedését.

Különösre sikerült nagymama és újszülött unokája első találkozása a járvány alatt - részletek társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23 °C
Minimum: +13 °C

Erősen gomolyfelhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Több helyen, nagyobb számban a délutáni, esti órákban várható zápor, zivatar, amelyet helyenként felhőszakadás is kísérhet. A légmozgás jórészt gyenge vagy mérsékelt lesz, szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul. Késő estére 15 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk. Ismét frontmentes idő várható, a meleg és fülledt idő azonban megterhelő lehet.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra