Koronavírus: sokan félnek beadatni a vakcinát

Ahhoz, hogy minél többen beadassák majd maguknak a koronavírus elleni védőoltást, ismertetni kell az emberekkel, hogy miként hatnak oltások és mi történik a szervezetükben a vakcina hatására - vélekedett Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden.

Olyan koronavírus-vakcina, amely nem hatásos és szövődményeket okoz, nem fog forgalomba kerülni itthon - szögezte le Kásler Miklós. Kattintson!

Az influenza elleni oltás minden évben hasznos lenne, de csak a lakosság 20-25 százalékát sikerül beoltani. Az új technológiával készült, koronavírus elleni vakcinák pedig még inkább elbizonytalanítják az embereket, ezért be kell bizonyítani, hogy biztonságosak az oltóanyagok - hangsúlyozta a szakember.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag, koronavírus védekezés, koronavírus megelőzés
Ismertetni kell az emberekkel, hogy miként hatnak oltások.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Sokan nem akarják beadatni

Vélhetően sokan nem akarják majd beoltatni magukat az új típusú koronavírus ellen kifejleszett vakcinával, ám pont emiatt jó hír, hogy a kezdeti eredmények alapján bizonyos oltóanyagok több mint 90 százalékos hatékonyságúak. Ebben az esetben ugyanis elég a lakosság 50-60 százalékát beoltani ahhoz, hogy ne alakuljon ki nagyobb járvány Magyarországon - tette hozzá Szlávik.

A brit vakcinában ezért bízhatunk

Az Oxfordi Egyetem bejelentése szerint a kísérleti eredmények azt mutatják, az AstraZeneca gyógyszeripari vállalattal közösen fejlesztett oltóanyagjelöltjük hatékonysága 70,4 százalékos. Az oxfordi oltóanyagjelölt kísérletei során azonban egyetlen résztvevőnél sem alakult ki súlyos COVID-19 , ráadásul az első adatok alapján úgy tűnik, időseknél is képes immunvédettséget kialakítani. További részletek itt .

A legsúlyosabb tévhitek a C-vitaminról

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: