Koronavírus: sok vidéki játszótér zárva marad

Több településen - a fertőtlenítés és a távolságtartás szabályaira ügyelve - már lehet edzeni a sportlétesítményekben. A koronavírus-járvány miatt lezárt játszótereket azonban a legtöbb helyen egyelőre nem, illetve csak fokozatosan nyitják meg.

Koronavírus: újra megteltek a vidéki kávézók - részletek itt!

A koronavírus elleni védekezés második szakaszában a vidéki települések már lehetőséget kaptak a korlátozások enyhítésére. Így a Nógrád megyei Pásztón például már újranyitották a játszótereket és a sportpályákat is, a csoportosulásokat azonban itt is kerülni kell. A megyeszékhelyen - Salgótarjánban - azonban egyelőre csak a sportcentrumot nyitották meg, az ott lévő játszóteret pedig lezárták. A terület szerdától nyitva áll a hobbisportolók és a komolyan edzők előtt is, sportrendezvényeket azonban még nem lehet tartani. Jövő hétfőtől a Városi Sportcsarnokot is megnyitják, folytatódhatnak a sportedzések. Az egyesületekkel a héten egyeztetnek a beosztásról, hogy az edzések között az öltözőket és más helyiségeket megfelelően fertőtleníthessék. A játszótereket továbbra is lezárva tartják a nógrádi megyeszékhelyen.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus vidék, koronavírus játszótér, koronavírus sport, koronavírus konditerem
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus vidék, koronavírus játszótér, koronavírus sport, koronavírus konditerem

Mikor nyitnak a játszóterek?

Csongrádon a takarítás és fertőtlenítés után csütörtöktől fokozatosan megnyitják a játszóterek többségét. A rendelőintézet előtt pedig előszűrő sátrat állítanak föl, ahol az érkezőket kikérdezik és szűrik majd, hogy csökkentsék a koronavírus terjedésének kockázatát. Szarvason a parkok és terek látogathatók, a játszóterek és a szabadtéri sporteszközök használata azonban még nem engedélyezett. A Szent Klára Gyógyfürdő csak beutalóval és előzetes időpont-egyeztetéssel látogatható. Az Orosházán élők ismét használhatják a parkokat, a sétányokat és a kutyafuttatókat, ám a másfél méteres távolságot be kell tartani, és kerülni kell a csoportosulást. A gyulai sportlétesítményekben egyelőre csak egyéni szabadidős tevékenység végezhető, csapatsport nem.

Konditermek is újranyitnak

Kaposváron közös szabályok bevezetésében állapodott meg Szita Károly polgármester a városban újranyitó konditermek üzemeltetőivel. A létesítményekben két hétig nem tartanak csoportos órákat, valamint a koronavírus-járvány idején nagy gondot fordítanak az eszközök és tornaszerek fertőtlenítésére is. A termekben egyidejűleg csak meghatározott számú vendég tartózkodhat, a zuhanyzókat és szaunákat viszont nem használhatják.

Szombattól újra látogatható a hévízi tófürdő - közölte honlapján az üzemeltető Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az intézmény tájékoztatása szerint a szabadtéri részleg látogatható május 9-étől, a tavat két bejáraton keresztül, a Deák tér és a Festetics Fürdőház irányából lehet majd megközelíteni.

Jövő héten újranyithatnak az iskolák Észtországban - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció