Koronavírus: óriási a baj Amerikában

New York államban egy nap alatt csaknem 9 ezer új koronavírusos esetet regisztráltak, az összes amerikai fertőzött száma pedig már meghaladta a 216 ezret is.

Szakértők szerint négy lehetséges forgatókönyv létezik a koronavírus-járvány jövőjét illetően. A legrosszabb lehetőség szerint az emberiség akár több mint fele is áteshet a fertőzésen. Olvassa el a részleteket!

Rohamosan nő a fertőzöttek és az áldozatok száma New York államban. A szerda délutáni jelentés szerint a tagállamban már több mint 83 ezer koronavírusos betegről és mintegy 1900 halottról tudnak. Emiatt további drasztikus lépéseket vezet be Andrew Cuomo, az amerikai állam kormányzója. Ennek értelmében szigorodik majd a rendőri ellenőrzés, és bezárják az összes játszóteret is. A kormányzó külön felszólította a fiatalokat, hogy legyenek elővigyázatosabbak. "A fiataloknak meg kell érteniük ezt az üzenetet, mert még mindig túl sok fiatalt látok gyülekezni" - fogalmazott.

Eszközhiány nehezíti a helyzetet

A kormányzó az egészségügyi eszközök hiányára is panaszkodott. Mint mondta, egyszerűen lehetetlen lélegeztetőgépeket beszerezni a koronavírus-járvány idején. "Államunk számára pillanatnyilag az egyetlen reménye az, hogy a szövetségi kormánynak megvan a kapacitása a segítségre" - tette hozzá. Véleménye szerint a járvány elmúlta után új világ következik majd, új szabályokkal és normatívákkal.

koronavírus, koronavírus Amerika, koronavírus hírek, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok
koronavírus, koronavírus Amerika, koronavírus hírek, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok

Egyre többen halnak meg egy üdülőhajón

Közben Ron DeSantis floridai kormányzó - napokig tartó vonakodás után - aláírta a kijárási korlátozásokat előíró rendeletet. Ez harminc napra szól, és a déli tagállam egész területére érvényes. A floridai Fort Lauderdale közelében veszteglő két holland üdülőhajó ügyében azonban még nem hozott döntést a kormányzó. Az egyik hajón több koronavírus-fertőzött és elhunyt is van. A kormányzó szerint a floridai egészségügyi ellátórendszer amúgy is túlterhelt, és elsősorban a floridaiakról kell gondoskodni, ezért nem engedélyezi a kikörést. Ezzel kapcsolatban már többen bírálták a kormányzót, és Donald Trump amerikai elnök is felháborodását fejezte ki. Hangsúlyozta, hogy azt teszi majd, amit helyesnek lát és azt ígérte, hogy személyesen beszél majd a kormányzóval.

A floridai Miami kikötőjében vagy a nyílt tengeren egyébként már egy tucatnyi üdülőhajó várakozik, hogy kiköthessen. Az amerikai parti őrség ugyanis március 29-én új rendelkezést adott ki, amelynek értelmében valamennyi hajónak, amelyen felütötte fejét a koronavírus, az amerikai parti vizeken kívül kell várakoznia, és onnan kell lebonyolítania a fertőzöttek és a betegek elszállítását a származási országaikba. A rendelkezés Floridára, Georgiára, Dél-Karolinára és Puerto Ricóra érvényes.

A Johns Hopkins egyetem és kórház csütörtök délutáni adatai szerint már több mint 216 ezer embert fertőzött meg az új koronavírus az Egyesült Államokban.

Kigyógyult a koronavírus-fertőzésből egy 95 éves svájci nő - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció