Koronavírus: nem jött be a németeknél az enyhítés

Koronavírus-fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újranyílt alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert helyeztek karanténba.

Hogyan terjedhet zárt térben, például egy étteremben az új típusú koronavírus? A válaszért olvassa el korábbi cikkünket!

Kezdetben hét embernél mutatták ki az új típusú koronavírust azt követően, hogy a moormerlandi Alte Scheune nevű étteremben jártak május közepén. A vendéglátóhelyhez köthető fertőzöttek száma vasárnapra megduplázódott, de azóta további négy ember tesztje is pozitív lett. Elószőr ötven embert helyeztek karanténba, de mára ez a szám azóta 118-ra nőtt. A járvány az étteremben azután tört ki, hogy május 9-étől Németország 16 tartományában engedélyezték a vendéglátóhelyek megnyitását. Ez volt az első ismert vendéglátóhelyi fertőzéses eset az országban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Németország, koronavírus étterem, koronavírus korlátozások feloldása
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Németország, koronavírus étterem, koronavírus korlátozások feloldása

A tulajdonos is megfertőződött

A fertőzöttek között van az étterem tulajdonosa, aki nem tudta megmondani, hogy a koronavírus mikor terjedhetett el. Elképzelhető, hogy akkor, amikor május 15-én megünnepelték az étterem újranyitását. Aznap este negyven vendég volt hivatalos a meghívásos nyitórendezvényre, köztük olyan cégek képviselői is, akik támogatták őt a válság idején. A főnök a konyhában töltötte az estét, de rövid időre kiment a vendégekhez, hogy üdvözölje őket az étterem központi részében. A történtek elmondása során kitartott amellett, hogy egész idő alatt betartották a távolságtartási és higiéniai szabályokat.

Németországban a legfrissebb adatok szerint már több mint 180 ezer koronavírus-fertőzöttet és 8300 elhunytat regisztráltak.

Tilos a koronavírusról beszélni egy ausztrál gyorsétteremben - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő