Koronavírus: nem fertőzött a magyar nő

Elhagyhatta a bécsi kórházat a koronavírus-fertőzés gyanújával vizsgált magyar nő, mivel a tesztje negatív lett. Közben az is bebizonyosodott, hogy nem fertőzés okozta a Karintiában vakációzó olasz nő halálát.

Nem fertőzött koronavírussal az a magyar nő, akit egy bécsi kórházban ápoltak. Mint azt korábbi cikkünkben mi is megírtuk, a nő kedden maga hívta fel az ügyeleti telefonszámot, miután magas láza volt, és levertnek érezte magát. Szerdán úgy nyilatkozott, hogy a körülményekhez képest jól van, már nem lázas, ugyanakkor még mindig gyenge. A nő később a közösségi oldalán tett ki egy videót, amelyben elmondta, hogy hazaengedték, az orvosok légúti megbetegedést állapítottak meg nála.

Virológus: a koronavírus valószínűleg már Magyarországon van Rusvai Miklós virológus szerint a koronavírus valószínűleg már Magyarországon van, és bár továbbra is indokolt az óvatosság, a pánikot el kell kerülni. Részletek itt.

Többeket vizsgálnak koronavírus-fertőzés gyanújával

A Bécsi Nemzetközi Központ egyik munkatársát szerdán szintén koronavírus-fertőzés gyanújával szállították kórházba. Négy kollégája állt szorosabb munkakapcsolatban vele, akiket hazaküldtek, és arra kértek, jelezzék, ha észlelik a tüneteket. Közben a teszt kimutatta, hogy nem koronavírus-fertőzés okozta az illető panaszait.

Szerdára virradóra Karintia tartományban elhunyt egy 56 éves olasz nő, aki a vakációját töltötte Bad Kleinkirchheimben. Bár a halál beálltát megállapító orvos nem zárta ki a koronavírus-fertőzés lehetőségét, a vizsgálatok alapján bebizonyosodott, hogy nem a vírus okozta a nő halálát.

Egy utas testhőmérsékletét vizsgálják a bécsi reptéren
Egy utas testhőmérsékletét vizsgálják a bécsi reptéren. Fotó: Getty Images

Közben egy Bécs nyolcadik kerületében lévő iskola tanárnőjénél - aki nemrég Olaszországban járt - szintén jelentkeztek a koronavírus tünetei. A gimnázium épülete előtti útszakaszt a rendőrség lezárta, a pedagógusokat és a gimnázium hatszáz tanulóját is vizsgálták abból a szempontból, hogy közvetlen kapcsolatban álltak-e az oktatóval. A tanárnő tesztje végül negatív lett, ezt követően feloldották a biztonsági intézkedéseket.

Tirol tartományban két 24 éves fiatalnál állapították meg a koronavírus-fertőzöttséget. Azóta a környezetükben lévő emberek közül 62 főt vizsgáltak meg, 12 esetben karantént rendeltek el - néhányukról már kiderült, hogy nem fertőzöttek.

Vegyük komolyan a fertőzésre utaló tüneteket

Közben az osztrák hírügynökség közölte: az osztrák vasúttársaságnál (ÖBB) március elsejéig vissza lehet váltani az Olaszországba szóló menetjegyeket. Ausztria és Olaszország között egyébként naponta húsz járat közlekedik, a szerelvények tisztaságára pedig fokozottan ügyelnek.

Szerdán ismét összehívták a koronavírus miatti válságstábot, ahol Sebastian Kurz felhívta a figyelmet, hogy Ausztriát sem kerüli el a vírus, de nincs ok pánikra, és következetesen kell eljárni az egyes esetekben. A politikus arra kérte a lakosságot, mindenki tartsa be az utazási figyelmeztetéseket, és vegyék komolyan az esetleges fertőzésre utaló tüneteket.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső