Koronavírus: mit mutatnak most a szennyvízadatok?

Ezen a héten is közzétette a szennyvízvizsgálatok eredményeit a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). A friss adatok alapján elmondható, hogy tovább csökken a szennyvizekben a vírus koncentrációja.

Lopakodó omikron: ennyit ér ellene a vakcina.

Az országos átlagot tekintve további csökkenést mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a vizsgált szennyvízmintákban - közölte szerdán az NNK. Mint írták, emelkedő tendencia egyetlen település esetében sem tapasztalható, számottevő csökkenés a vizsgált Budapest környéki települések - Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta -, valamint Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Salgótarján, Székesfehérvár, Szekszárd és Zalaegerszeg esetében figyelhető meg.

koronavírus szennyvíz, NNK, szennyvízadatok, koronavírus terjedése
Forrás: NNK

Több településen "emelkedett" a koncentráció

A friss adatokból az is kiderült, hogy a koncentráció 6 mintavételi helyen a mérsékelt, míg 16 vizsgált településen továbbra is az emelkedett tartományba esik.

Emberek tízmilliói küzdenek egy új krónikus betegséggel a koronavírus-fertőzést követően: a hosszú COVID-dal. Az elhúzódó tünetekkel járó probléma széleskörűen érinti az emberi szervezetet, kezelése pedig elképesztő pénzösszegeket emészt fel..

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)