Koronavírus: megszűnt a kórházi látogatási tilalom

Az országos tisztifőorvos péntektől feloldotta a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt kórházi látogatási tilalmat.

Péntektől újra fogadhatnak látogatókat a kórházban fekvő betegek, a koronavírus-fertőzéssel érintett osztályokon azonban továbbra is érvényben marad a látogatási tilalom - írta közleményében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus kórház, koronavírus egészségügy, koronavírus látogatási tilalom, koronavírus korlátozások feloldása
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus kórház, koronavírus egészségügy, koronavírus látogatási tilalom, koronavírus korlátozások feloldása

A látogatás szabályai

Hétfőtől a normál egészségügyi ellátás is visszaáll itthon - a részletekért kattintson ide!

A koronavírus-járvány miatt a beteglátogatást is szigorú feltételekhez kötik. A legfontosabb szabály, hogy csak egészséges ember mehet látogatni, és mindenkinek kötelező a maszk viselése. A látogató csak azzal a beteggel kerülhet két méteres távolságon belülre, akit látogat. Ha pedig az adott kórteremben több beteg is fekszik, akkor maximalizálni kell a látogatók számát.

Az új típusú koronavírus elleni védekezés jegyében az egészségügyi intézményeknek minden látogató számára biztosítaniuk kell a szappanos kézmosás vagy a kézfertőtlenítés lehetőségét. Emellett péntektől - a szociális és idősotthonokban megszabott feltételekhez hasonlóan - már fodrászt és pedikűrőst is fogadhat a kórházban ápolt beteg, valamit a vallási események is megtarthatók az intézményen belül, amennyiben a szociális távolságtartás biztosítható.

Nem védi jelentősen a koronavírustól az időseket a BCG-oltás - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció