Koronavírus: megszűnt a kórházi látogatási tilalom

Az országos tisztifőorvos péntektől feloldotta a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt kórházi látogatási tilalmat.

Péntektől újra fogadhatnak látogatókat a kórházban fekvő betegek, a koronavírus -fertőzéssel érintett osztályokon azonban továbbra is érvényben marad a látogatási tilalom - írta közleményében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus kórház, koronavírus egészségügy, koronavírus látogatási tilalom, koronavírus korlátozások feloldása
Megszűnt látogatási tilalom a hazai kórházakban. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

A látogatás szabályai

Hétfőtől a normál egészségügyi ellátás is visszaáll itthon - a részletekért kattintson ide!

A koronavírus-járvány miatt a beteglátogatást is szigorú feltételekhez kötik. A legfontosabb szabály, hogy csak egészséges ember mehet látogatni, és mindenkinek kötelező a maszk viselése. A látogató csak azzal a beteggel kerülhet két méteres távolságon belülre, akit látogat. Ha pedig az adott kórteremben több beteg is fekszik, akkor maximalizálni kell a látogatók számát.

Az új típusú koronavírus elleni védekezés jegyében az egészségügyi intézményeknek minden látogató számára biztosítaniuk kell a szappanos kézmosás vagy a kézfertőtlenítés lehetőségét. Emellett péntektől - a szociális és idősotthonokban megszabott feltételekhez hasonlóan - már fodrászt és pedikűrőst is fogadhat a kórházban ápolt beteg, valamit a vallási események is megtarthatók az intézményen belül, amennyiben a szociális távolságtartás biztosítható.

Nem védi jelentősen a koronavírustól az időseket a BCG-oltás - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +15, +22 °C

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, ezekből többfelé zápor, zivatar is előfordulhat, néhol felhőszakadás is lehet. Erős, időnként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet, 25, 30 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk, de északkeleten ennél melegebb is lehet. Szombaton változékony idő lesz, kettősfront jellegű hatás érvényesül. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, keringési problémák jelentkezhetnek. A fülledt időben többen légszomjat, rosszullétet tapasztalhatnak. Zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)