Koronavírus: megszületett a döntés a szentestéről

A kormányülés még zajlik, a szentestét érintő járványügyi döntések azonban már megszülettek - ismertette a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese.

A kormány úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány ellenére szentestére, vagyis december 24-e estétől 25-e reggelig felfüggeszti a kijárási tilalmat. Az ünnepi összejövetelekre továbbra is érvényes a 10 fős létszámkorlát, ebbe azonban a 14 év alatti gyermekek nem számítanak bele.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus karácsony, koronavírus ünnep
Megszületett a kormánydöntés a szentestéről. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Kiderült továbbá, hogy az új típusú koronavírus egy új, veszélyesebb mutációjának megjelenése miatt december 22-étől megtiltják a Nagy-Britanniából személyforgalomban érkező repülőgépek leszállását Magyarországon. Az áruforgalom azonban továbbra is zavartalanul folyik - tette hozzá Kiss Róbert.

Koronavírus: az idei lesz a mentők legnehezebb karácsonya - részletek itt.

A mai döntés értelmében a szentestével kivételt tesz a kormány, de ettől még ne érezzünk túl nagy szabadságot - figyelmeztetett Müller Cecília országos tisztifőorvos. Mint kiemelte, ez nem jelent lazítást, csak egy lehetőséget, amellyel úgy kell élnünk, hogy közben az óvatosság megmarad. A koronavírus-járvány ugyanis továbbra is zajlik, ezért még mindig vigyáznunk kell a veszélyeztetettekre, a szüleinkre, nagyszüleinkre és a krónikus betegekre.

Ezek a tevékenységek jelentik a legnagyobb fertőzésveszélyt karácsonykor - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +14, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, záporok és zivatarok is kialakulhatnak szórványosan. Élénk, erős lökésekkel kísért északi szél mellett 25, 33 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. Vasárnap kezdetben még hidegfronti hatás várható, majd a front mögött is jelentkezhetnek görcsös panaszok, többek között hasi görcsök is. A fejfájás egész nap jellemző lehet, a szeles tájakon pedig erősebben jelentkezhetnek a tünetek. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)