Koronavírus: meghalt a gyógyultnak hitt beteg

Belehalt az új típusú koronavírus okozta betegségbe egy öt nappal korábban gyógyultnak nyilvánított páciens a járvány gócpontjának számító közép-kínai Vuhanban.

Li Liang február 12-től az egyik rohamtempóban felépített vuhani kórházban feküdt, ahol az enyhébb tüneteket produkáló koronavírusos betegeket kezelték.

koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, Kína, Vuhan, halálesetek, új koronavírus
Az új koronavírus-járvány továbbra is Vuhanban a legsúlyosabb. Fotó: Getty Images

Kiengedték, de megint rosszul lett

Így lehetne megfékezni a koronavírust - olvassa el korábbi cikkünket!

A férfi két hét után távozhatott a kórházból, de az érvényes előírások szerint további 14 napig egy karanténként kialakított szálláson kellett tartózkodnia. A férfi felesége arról számolt be, hogy férje a kórház elhagyása után két nappal ismét rosszul lett, szájszárazságról és puffadásról panaszkodott. Március 2-án ismét kórházba szállították, ahol még aznap délután fulladás miatt elhunyt. A 36 éves férfi halálához az új típusú koronavírus által okozott légzési elégtelenség vezetett.

Újból megjelennek a tünetek

A vuhani Fangcang Kórház - amely szintén egyike a koronavírus-járvány miatt kialakított ellátó központoknak - szerdán egy felhívást tett közzé, miszerint több, korábban gyógyultnak nyilvánított pácienst kellett újból ellátás alá helyezni a tünetek ismételt felbukkanása miatt. A kórház emiatt csütörtöktől a koronavírus elleni antitestek jelenlétét is teszteli a betegek esetében, mielőtt gyógyultnak nyilvánítaná őket.

A koronavírus-járvány 2019 végén indult Kínából. Az új vírus azóta több mint 80 ezer embert fertőzött meg és 3 ezernél is több áldozatot szedett országszerte. Szerdán 139 új megbetegedést és 31 új halálesetet regisztráltak Kínában. Jelenleg több mint 25 ezer beteget kezelnek a kórházakban, közülük 6 ezernek súlyos az állapota. 52 ezren viszont már meggyógyultak.

A koronavírusról további érdekes információkat olvashat az nlc.hu-n.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)