Koronavírus: meghalt a gyógyultnak hitt beteg

Belehalt az új típusú koronavírus okozta betegségbe egy öt nappal korábban gyógyultnak nyilvánított páciens a járvány gócpontjának számító közép-kínai Vuhanban.

Li Liang február 12-től az egyik rohamtempóban felépített vuhani kórházban feküdt, ahol az enyhébb tüneteket produkáló koronavírusos betegeket kezelték.

koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, Kína, Vuhan, halálesetek, új koronavírus
koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, Kína, Vuhan, halálesetek, új koronavírus

Kiengedték, de megint rosszul lett

Így lehetne megfékezni a koronavírust - olvassa el korábbi cikkünket!

A férfi két hét után távozhatott a kórházból, de az érvényes előírások szerint további 14 napig egy karanténként kialakított szálláson kellett tartózkodnia. A férfi felesége arról számolt be, hogy férje a kórház elhagyása után két nappal ismét rosszul lett, szájszárazságról és puffadásról panaszkodott. Március 2-án ismét kórházba szállították, ahol még aznap délután fulladás miatt elhunyt. A 36 éves férfi halálához az új típusú koronavírus által okozott légzési elégtelenség vezetett.

Újból megjelennek a tünetek

A vuhani Fangcang Kórház - amely szintén egyike a koronavírus-járvány miatt kialakított ellátó központoknak - szerdán egy felhívást tett közzé, miszerint több, korábban gyógyultnak nyilvánított pácienst kellett újból ellátás alá helyezni a tünetek ismételt felbukkanása miatt. A kórház emiatt csütörtöktől a koronavírus elleni antitestek jelenlétét is teszteli a betegek esetében, mielőtt gyógyultnak nyilvánítaná őket.

A koronavírus-járvány 2019 végén indult Kínából. Az új vírus azóta több mint 80 ezer embert fertőzött meg és 3 ezernél is több áldozatot szedett országszerte. Szerdán 139 új megbetegedést és 31 új halálesetet regisztráltak Kínában. Jelenleg több mint 25 ezer beteget kezelnek a kórházakban, közülük 6 ezernek súlyos az állapota. 52 ezren viszont már meggyógyultak.

A koronavírusról további érdekes információkat olvashat az nlc.hu-n.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció