Koronavírus: maszkgyárat adtak át itthon

Naponta 15 ezer egészségügyi maszkot gyárt majd az állami tulajdonban lévő Kézmű-ERFO-Főkefe-cégcsoport abaújszántói gyáregysége, amelyet szerdán adtak át.

Egészségügyi maszkot gyártó üzemet adtak át Abaújszántón. A koronavírus-járvány szempontjából igazán lényeges beruházás a gépsorokkal együtt 100 millió forintba került. A gyáregységben naponta 15 ezer maszk készül majd.

Átadták a maszkgyártó gépet

Nem minden maszk véd egyformán a koronavírus ellen - kattintson a részletekért!

A beruházásnak köszönhetően a telephelyen felújítottak egy korábban nagyon rossz állapotú csarnokot, amelybe szájmaszkgyártó gépsort telepítettek. A szájmaszkgyártó gépet a szerdai eseményen adták át, a továbbiakban pedig a cég munkatársai végzik el a berendezés üzemeltetését, és a késztermékek csomagolását is. Az itt gyártott első 150 ezer maszkot Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szociális intézményeknek ajánlják fel, segítve a koronavírus elleni védekezést.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus maszk, koronavírus maszkgyártás, koronavírus védekezés, koronavírus védőeszköz,
Egészségügyi maszkokat gyártanak az újonnan átadott abaújszántói üzemben. Fotó: MTI/Vajda János

Fókuszkban a megváltozott munkaképességűek

Az üzemben főleg megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak. Az abaújszántói komplexum ugyanis - a most átadott üzemmel együtt - 117 embert foglalkoztat, közülük pedig 77-en megváltozott munkaképességűek.

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája ma 44 százalékos. Ez 2010-ben mindössze 18 százalék volt, ettől függetlenül van még előttünk munka - közölte Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára az üzem átadásán.

Mit tegyünk, ha a gyereken a koronavírus tüneteit tapasztaljuk? A válaszért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -6, +3 °C

Általában erősen felhős időre van kilátás, szitálás is kialakulhat, de átmenetileg többfelé elvékonyodhat a felhőzet. Időnként megélénkül az északkeletire forduló szél, a csúcshőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Kedden marad a frontmentes idő. A magasban zajló változások hatására fokozódik a migrénhajlam, emellett többen fáradékonyak, illetve a koncentrálási problémák is megszaporodnak. A komfortérzet inkább csak a naposabb vidékeken javulhat. Reggel az ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra