Koronavírus: már több mint 411 ezer áldozat világszerte

Tavaly év vége óta már több mint 7,24 millió embert fertőzött meg és 411 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 3,3 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már csaknem 1,98 millió igazolt esetről és 112 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset a braziloknál van: Brazília már több mint 739 ezer koronavírusos esetet és 38 ezer áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma

Európai rekordok

Itt látható, hogyan hatott a járvány Európára - kattintson!

Az európai országok közül Oroszország jelentette a legtöbb beteget - több mint 484 ezret -, a legtöbb áldozatot pedig az Egyesült Királyságban szedte az új kór Európán belül: a briteknél már csaknem 41 ezren haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta.

Gyorsan terjed Indiában

Indiában gyors ütemben terjed az új típusú koronavírus. Az ország 275 ezer igazolt esetet és 7719 áldozatot jelentett eddig. Spanyolországban már csaknem 242 ezer fertőzöttről és 27 ezer elhunytról tudnak. Olaszország pedig több mint 235 ezer megbetegedésről és 34 ezer halálesetről számolt be szerda reggelig.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Peru - csaknem 200 ezer regisztrált esettel és mintegy 5600 áldozattal -, valamint Franciaország is. Ez utóbbi országban eddig 191 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 29 ezren vesztették életüket a járványban.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Németország áll. Innen több mint 186 ezer fertőzöttről és 8736 áldozatról adtak hírt szerdáig.

Az ATV vezérigazgatója, Németh S. Szilárd is elkapta a koronavírust - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő