Koronavírus: már ezekkel a tünetekkel se menjünk közösségbe

A járvány továbbra is felszálló ágban van, az esetek számának további emelkedése várható.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) osztályvezetője a koronavírus -járvány megfékezése érdekében arra kérte az embereket, hogy légúti tünetekkel ne menjenek közösségbe, és szükség szerint konzultáljanak háziorvosukkal. A járvány továbbra is felszálló ágban van, az esetek számának további emelkedése várható - mondta vasárnap az M1 aktuális csatornának nyilatkozva a szakember. Kiemelte, az egészségügyi ellátórendszer fel van készítve a betegek fogadására.

Ha légúti tüneteink vannak, inkább ne menjünk emberek közé. Fotó: Getty Images
Ha légúti tüneteink vannak, inkább ne menjünk emberek közé. Fotó: Getty Images

Ágyszámbővítéssel készülnek

Mint arról korábban a HáziPatika.com-on is írtunk, újabb 6 vidéki kórházat jelölt ki Kásler Miklós, emberi erőforrás miniszter a COVID-betegek és a COVID-gyanús esetek ellátására, így országosan jelenleg 16 kórház látja el az érintetteket elsődlegesen. Másodlagosan további 17, harmadlagosan 9 intézmény fogadja a súlyos tüneteket mutató fertőzötteket. Kásler Miklós emellett további ágyszámbővítést is elrendelt, hogy legyen elég hely a COVID-betegeknek. Erről további részleteket ide kattintva olvashat.

Koronavírussal került kórházba Csepel polgármestere Oxigénkezelésre szorul Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, aki a múlt héten jelentette be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. Ábel Attila alpolgármester koronavírustesztje szintén pozitív lett. További részletek itt .

Ezt javasolta a szakember

A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője emlékeztetett, az őszi, téli és tavaszi időszak nagyon kedvező a légúti fertőzéseknek, ezért fontos a friss zöldségek, gyümölcsök, valamint a D és C-vitaminok fogyasztása. Szintén fontosnak nevezte a fertőzés megelőzésére vonatkozó szabályok betartását, így például a maszkviselést, a távolságtartást és a fertőtlenítést. Galgóczi Ágnes mindenkitől azt kérte, kerüljék a tömegrendezvényeket és azokat a helyeket, ahol a szociális távolságtartás nem megoldható.

Csatatérré változott Róma a kijárási tilalom miatt. A rómaiak egy része nehezen viseli, hogy éjszaka kijárási tilalmat vezettek be. További részletekért kattintson társportálunk, az nlc.hu cikkére .

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: