Koronavírus: már 77,4 millióan kapták el

Tavaly év vége óta már több mint 76,83 millió embert fertőzött meg és 1,7 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 43,69 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 18 millió igazolt esetről és csaknem 319500 halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig még mindig az indiaiaknál van: India 10 millió beteget és 146 ezer áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Már több mint 76,83 millió embert fertőzött meg az új kór. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Brazília már 7,26 millió igazolt esetről és 187 ezer elhunytról, Oroszország több mint 2,87 millió koronavírus-fertőzöttről és 51 ezer áldozatról, míg Franciaország 2,53 millió megbetegedésről és 61 ezer halálesetről adott hírt kedd reggelig. Közben az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma már meghaladta a 2 milliót, a haláleseteké pedig a 68 ezerhez közelít.

Koronavírus: zöld utat kapott a Pfizer-oltás Európában - kattintson!

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Törökország - 2 millió megbetegedéssel és 18 ezer halottal -, Olaszország - 1,96 millió regisztrált esettel és 69 ezer áldozattal -, valamint Spanyolország is. Ez utóbbi országban már 1,81 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 49 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén pedig továbbra is Argentína áll. Innen már több mint 1,54 millió fertőzöttről és csaknem 42 ezer áldozatról adtak hírt keddig.

Kárpátalján már megjelent a mutálódott koronavírus - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)