Koronavírus: már 4 fertőzött Magyarországon

Csütörtök éjjel jelentették be, hogy újabb COVID-19 beteget diagnosztizáltak hazánkban. Az illető a már ugyancsak koronavírus-fertőzött egyik iráni diák barátnője.

Szerda este közölte Orbán Viktor, hogy két irán diák koronavírus-tesztje pozitív lett Ezzel ők lettek az első COVID-19 betegek Magyarországon. Azt már akkor tudni lehetett, hogy elővigyázatosságból mindkettőjük élettársát megfigyelés alá vonták. Tegnap nem sokkal éjfél előtt a koronavirus.gov.hu honlapon bejelentették, hogy az egyik nőről bebizonyosodott, hogy elkapta a kínai koronavírust.

Háziállatok nem terjesztik Múlt héten a kisállat-tartók között nagy pánikot okozott, hogy Hongkongban egy kutyánál kimutatták a COVID-19 fertőzést. Kutatók azonban most cáfolják, hogy a háziállatok megbetegedhetnének a koronavírustól és továbbadhatnák azt gazdájuknak. Részletek itt.

Őt is - mint a két iráni diákot - a Szent László Kórházban, elkülönítve kezelik. A közlés szerint a barátnőnek a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálata pozitív lett. Emiatt "haladéktalanul megkezdődött a járványügyi vizsgálat és a kontaktkutatás" is - áll a honlapon.

Az iráni diák barátnője az első női beteg hazánkban. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images
Az iráni diák barátnője az első női beteg hazánkban. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Az új fertőzött pontos állapotáról és az esethez kapcsolódó egyéb járványügyi intézkedésekről később adnak tájékoztatást. Az iráni nő a negyedik magyarországi beteg, a harmadik egy debreceni férfi, neki szintén tegnap lett pozitív a tesztje, ahogy arról mi is beszámoltunk.

Az oldal esti adatai szerint 40-en vannak karanténban a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályán. A szám azután emelkedett meg jelentősen, hogy egy 15 fős japán turistacsoportot is tegnap kórházba vittek megfigyelésre, mivel koronavírus-gyanús tüneteket mutattak.

Szakértők abban reménykednek, hogy a tavaszias időben a koronavírus is visszaszorulhat. Az nlc.hu cikke szerint áprilisra talán egész Európában vége lehet a járványnak.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)