Koronavírus: már 4 fertőzött Magyarországon

Csütörtök éjjel jelentették be, hogy újabb COVID-19 beteget diagnosztizáltak hazánkban. Az illető a már ugyancsak koronavírus-fertőzött egyik iráni diák barátnője.

Szerda este közölte Orbán Viktor, hogy két irán diák koronavírus-tesztje pozitív lett Ezzel ők lettek az első COVID-19 betegek Magyarországon. Azt már akkor tudni lehetett, hogy elővigyázatosságból mindkettőjük élettársát megfigyelés alá vonták. Tegnap nem sokkal éjfél előtt a koronavirus.gov.hu honlapon bejelentették, hogy az egyik nőről bebizonyosodott, hogy elkapta a kínai koronavírust .

Háziállatok nem terjesztik Múlt héten a kisállat-tartók között nagy pánikot okozott, hogy Hongkongban egy kutyánál kimutatták a COVID-19 fertőzést. Kutatók azonban most cáfolják, hogy a háziállatok megbetegedhetnének a koronavírustól és továbbadhatnák azt gazdájuknak. Részletek itt .

Őt is - mint a két iráni diákot - a Szent László Kórházban, elkülönítve kezelik. A közlés szerint a barátnőnek a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálata pozitív lett. Emiatt "haladéktalanul megkezdődött a járványügyi vizsgálat és a kontaktkutatás" is - áll a honlapon.

Az iráni diák barátnője az első női beteg hazánkban. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images
Az iráni diák barátnője az első női beteg hazánkban. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Az új fertőzött pontos állapotáról és az esethez kapcsolódó egyéb járványügyi intézkedésekről később adnak tájékoztatást. Az iráni nő a negyedik magyarországi beteg, a harmadik egy debreceni férfi, neki szintén tegnap lett pozitív a tesztje, ahogy arról mi is beszámoltunk.

Az oldal esti adatai szerint 40-en vannak karanténban a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályán. A szám azután emelkedett meg jelentősen, hogy egy 15 fős japán turistacsoportot is tegnap kórházba vittek megfigyelésre, mivel koronavírus-gyanús tüneteket mutattak.

Szakértők abban reménykednek, hogy a tavaszias időben a koronavírus is visszaszorulhat. Az nlc.hu cikke szerint áprilisra talán egész Európában vége lehet a járványnak.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)