Koronavírus: lélegeztetőgépeket kap az ország

Mintegy 5 millió maszk, 140 lélegeztetőgép, és 30 ezernél is több izolációs köpeny érkezik szerdán Kínából - derült ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebookra feltöltött videójából.

Koronavírus: 11 áldozat, 78 új fertőzött itthon - részletek!

A szerdai kormányülés előtti egyeztetésen készült videóban elhangzott, hogy folyamatosan érkeznek a koronavírus elleni védekezéshez szülséges egészségügyi felszerelések Magyarországra. Kedden 8 repülőgép hozott szállítmányt, szerdán pedig további 7 gépet fogadnak, ezekből néhány már le is szállt.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus maszkok, koronavírus lélegeztetőgép, koronavírus védőfelszerelés
Védőruhába öltöznek az ápolók a miskolci járványkórházban. Fotó: MTI/Vajda János

Több ezer maszk és kesztyű

Az egyik FedEx repülőgép éjjel 1 óra után néhány perccel érkezett meg és összesen 5 ezer pár kesztyűt hozott, egy másik teherszállító pedig 6 óra után landolt, és mintegy 20 ezer maszkot szállított Budapestre, segítve a koronavírus elleni küzdelmet. Az egyik gép napközben megállt tankolni a kazahsztáni Karagandában, ezzel 140 lélegeztetőgép érkezik majd.

További 5 millió maszk érkezik

További 3 repülőgép majdnem ötmillió maszkot hoz Budapestre, így az egészségügyi maszkokból már jelentős készlet áll majd rendelkezésre. Ezzel együtt összesen 36 millióra nő a beszerzett maszkok száma, ez pedig nagy segítséget jelent majd a koronavírus-járvány idején.

Legyőzte a koronavírust, tapssal búcsúztatták a 84 éves nagypapát - részletek társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)