Koronavírus: lélegeztetőgépeket kap az ország

Mintegy 5 millió maszk, 140 lélegeztetőgép, és 30 ezernél is több izolációs köpeny érkezik szerdán Kínából - derült ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebookra feltöltött videójából.

Koronavírus: 11 áldozat, 78 új fertőzött itthon - részletek!

A szerdai kormányülés előtti egyeztetésen készült videóban elhangzott, hogy folyamatosan érkeznek a koronavírus elleni védekezéshez szülséges egészségügyi felszerelések Magyarországra. Kedden 8 repülőgép hozott szállítmányt, szerdán pedig további 7 gépet fogadnak, ezekből néhány már le is szállt.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus maszkok, koronavírus lélegeztetőgép, koronavírus védőfelszerelés
koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus maszkok, koronavírus lélegeztetőgép, koronavírus védőfelszerelés

Több ezer maszk és kesztyű

Az egyik FedEx repülőgép éjjel 1 óra után néhány perccel érkezett meg és összesen 5 ezer pár kesztyűt hozott, egy másik teherszállító pedig 6 óra után landolt, és mintegy 20 ezer maszkot szállított Budapestre, segítve a koronavírus elleni küzdelmet. Az egyik gép napközben megállt tankolni a kazahsztáni Karagandában, ezzel 140 lélegeztetőgép érkezik majd.

További 5 millió maszk érkezik

További 3 repülőgép majdnem ötmillió maszkot hoz Budapestre, így az egészségügyi maszkokból már jelentős készlet áll majd rendelkezésre. Ezzel együtt összesen 36 millióra nő a beszerzett maszkok száma, ez pedig nagy segítséget jelent majd a koronavírus-járvány idején.

Legyőzte a koronavírust, tapssal búcsúztatták a 84 éves nagypapát - részletek társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső