Koronavírus: egy nap alatt 7 ezer áldozat világszerte

Egy nap alatt 561 ezer fertőzöttet és mintegy 7 ezer halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 253,88 millió embert fertőzött meg és több mint 5,1 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 7,52 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház kedd délelőtti összesítéséből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Koronavírusteszthez vesznek mintát egy nőtől egy moszkvai metróállomáson.Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 47,22 millió igazolt esetről és csaknem 764 400 halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 34,44 millió beteget és majdnem 463 900 áldozatot jelentett eddig.

Már tesztelik az egyiptomi koronavírus-vakcinát.

Brazília már 21,96 millió igazolt esetről és 611 ezer elhunytról, az Egyesült Királyság 9,64 millió koronavírus-fertőzöttről és mintegy 143 400 áldozatról, míg Oroszország 8,95 millió megbetegedésről és majdnem 251 800 áldozatról adott hírt kedd délelőttig. Közben Törökországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 8,43 milliót, a haláleseteké pedig a 73 700-at.

Hasonlóan rossz a helyzet Franciaországban - ahol 7,39 millió megbetegedésről és 119 ezer halottról tudnak -, Iránban - 6,04 millió regisztrált esettel és csaknem 128 300 áldozattal -, valamint Argentínában is. Ez utóbbi országban már 5,3 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 116 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

Az oltások önmagukban már nem tudják megállítani a koronavírus terjedését egy brit járványügyi szakember szerint. Mint mondta, még öt karácsonyi szezonban számolni kell valamilyen korlátozással.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: