Koronavírus: egy nap alatt 568 ezer fertőzöttet regisztráltak

Egy nap alatt csaknem 568 ezer fertőzöttet és mintegy 8270 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 258,83 millió embert fertőzött meg és több mint 5,16 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 7,42 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház szerda délelőtti összesítéséből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Egy nap alatt csaknem 568 ezer fertőzöttet regisztráltak világszerte.A kép illusztráció, forrása: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 47,98 millió igazolt esetről és mintegy 774 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 34,53 millió beteget és csaknem 466 600 áldozatot jelentett eddig.

Újabb nyomós érv a koronavírus-oltás mellett.

Brazília már 22 millió igazolt esetről és 613 ezer elhunytról, az Egyesült Királyság 9,98 millió koronavírus-fertőzöttről és mintegy 144 600 áldozatról, míg Oroszország 9,23 millió megbetegedésről és 261 500 áldozatról adott hírt szerda délelőttig. Közben Törökországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 8,62 milliót, a haláleseteké pedig a 75 500-hoz közelít.

Hasonlóan rossz a helyzet Franciaországban - ahol 7,55 millió megbetegedésről és 119 600 halottról tudnak -, Iránban - 6,08 millió regisztrált esettel és 129 ezer áldozattal -, valamint Németországban is. Ez utóbbi országban már 5,51 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és csaknem 100 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Argentína áll 5,3 millió regisztrált esettel és 116 400 áldozattal.

Szakemberek egy ideje már ígéretes, potenciális koronavírus elleni oltóanyagként tartják számon a Novavax-vakcinát, ami a biztató humán klinikai vizsgálati eredmények ellenére még csak két országban kapott sürgősségi felhasználási engedélyt.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: